De vraag of ik een nieuw product wil testen, die krijg ik wel eens vaker. Maar de vraag of mijn kat Scampi een nieuw product wil testen, dat is een ‘first’.

scampi
Foto: buurman Johan Ronsse

Lees maar even mee:

Hi Caroline,

Ik stuur je graag even een mailtje ivm…je kat. We zouden jou, of beter gezegd je kat,  graag iets laten proeven in avant-première, namelijk de Sensations Sauce Surprise van onze klant FELIX, het merk voor kattenvoeding. Die sausmaaltijden, verkrijgbaar in individuele porties, zullen vanaf september beschikbaar zijn in de supermarkt.

Hi Evelyne,

Zo grappig, maar ja, lijkt me wel leuk :)! Ik moet je wel meegeven dat Scampi de kat nog een veel kritischere klant is dan mij, dus ze zal héél eerlijk zijn! (in het verleden is nog niet echt enthousiast geweest over zakjes), maar fin, we zullen zien hé.

Een kritische klant dus, die kat van mij. In het verleden gaf ik haar dagelijks (een half) zakje van die kattenvoeding met een sausje, maar ze werd dat altijd snel beu. Gevolg: het potje bleef staan en ik mocht dat dan daarna gaan uitschrobben, geen leuk karweitje. Het kwam erop uit dat we uiteindelijk helemaal overschakelden op droge voeding van een premium merk. Kat tevreden, wij tevreden.

Maar nu dus opnieuw zakjes van Felix. En het moet gezegd: toen ik het eerste zakje opendeed, gingen haar oren helemaal reechtop staan, en begon ze als een gek rond mijn benen te cirkelen. Ze heeft het in no time opgegeten. Het tweede en derde zakje ook. Enzovoort. Nog niet beu dus. En wat nog straffer is: mijn  kat miauwt nooit! Ze kan dat precies niet goed. Als er iets is dat ze echt wilt, dan komt er eerder een piepend geluid uit haar keeltje. Klinkt een beetje zielig. Maar nu met de zakjes, ze doet haar best! Telkens ik er eentje opentrek, begint ze te miauwen, of toch iets dat er semi voor moet doorgaan. Echt straf vind ik dat!

scampi-felix

En het sluit eigenlijk mooi aan bij de campagne die Felix rond deze nieuwe lancering voert: ze zullen deze week nog op verschillende locaties in stations in België met een automaat staan: de Miauw-Mat: elke persoon die miauwt in de micro miauwt krijgt een sample voor zijn kat, en er gaat ook nog een euro per miauw naar een goed doel, miauwkes!

Op de website van Felix kan je ook nog een filmpje insturen waarop je kat miauwt, je kan er een jaar gratis kattenvoeding mee winnen. Eens benieuwd wat ze daar vinden van het gepiep van scampi.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.