Zoals de papa al vertelde, waren de hotels op Bali (en Lombok) iets sjieker dan wij gewend waren tot dan toe. En dat is een serieuze understatement! We logeerden in 5 prachtige hotels (geboekt via Connections, Charming Bali pakket), waarbij we telkens weer in andere verbazingen vielen. Niet echt geschikt voor een backpackersbudget, maar als er nu een plek op de wereld is waar je je eens moet laten onderdompelen in de luxe, dan is het Bali wel! Het zijn trouwens nog altijd geen prijzen zoals bij ons. Als je de aanbiedingen een beetje in het oog houdt op booking.com of agoda.com, kan je je toch al goed laten verwennen à 40 euro per nacht! Enige nadeel was wel dat de hotels altijd vrij afgelegen lagen, maar dat losten wij op met het huren van een brommertje.

Het eerste hotel Puri Taman Sari lag in de buurt van Tabanan, pal tussen de rijstvelden. Niet alleen hadden we een prachtig uitzicht vanuit onze kamer, er was per kamer ook nog een gezellig terras met ‘gazebo’. De douche was ook een leuke verrassing, want die was buiten. De douchekop was zowaar ingebouwd in een beeld van een blote vrouw, exotisch! Het avondeten dat ze er aanbieden is overheerlijk, zowat het beste van de traditionele keuken dat ik in Indonesië geproefd heb! Vanuit het hotel kan je een prachtige fietstocht doen naar Tanah Lot met sympathieke gids Bairut. Ik moest zeker melden aan de dames dat hij nog vrijgezel is, bij deze!
Hotels Bali - 01 Hotels Bali - 02 Hotels Bali - 03 Hotels Bali - 04 Hotels Bali - 05 Hotels Bali - 06 Hotels Bali - 07 Hotels Bali - 08
Helemaal in het noord-westelijke puntje van Bali, kan je naar Naya Gawana. Onze kamer was een grote hut met zelfs een eigen tuintje. Het hotel ligt vlak aan zee, waar je vanuit het zwembad recht op uitkijkt. Er is ook nog een apart zwembadje met water uit een warmwaterbron. Het hotel wordt trouwens gerund door een Vlaamse. In de buurt heb je er uitstekende duik- en snorkelgelegenheid. Zonder meer het mooiste koraal en zeeleven dat ik al gezien heb!
Hotels Bali - 09 Hotels Bali - 10 Hotels Bali - 11 Hotels Bali - 12 Hotels Bali - 13 Hotels Bali - 14
Het grootste bed waar ik in mijn leven al in geslapen heb, stond in Ubud, in Puri Sunia. Helaas ligt het hotel ook weer wat buiten het centrum, maar elk uur is er wel een gratis shuttlebusje naar Ubud. En de prachtige omgeving krijg je er gratis bij! Het hotel verhuurt ook fietsen waarmee je na het geweldig ontbijt daar, de omgeving kan gaan verkennen. Het hotel ligt wel zowat op het hoogste punt, dus stevig omhoog trappen om terug thuis te geraken, amai mijn kuiten!
Hotels Bali - 15
’s werelds grootste bed!
Hotels Bali - 16
Het hotel in Candidasa, Alila Manggis ga ik mij vooral herinneren omwille van de geweldige creatieve keuken. De chef has been around, en dat kan je proeven. Naast een wederom schitterend ontbijt (na 4 maanden toast met confituur en omelet apprecieer ik dat enorm), proefde ik ook een heerlijke fushion risotto, gemaakt met lokale rode rijst.
Hotels Bali - 17 Hotels Bali - 18 Hotels Bali - 19 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het laatste hotel was het Novotel op Lombok. Gigantisch groot, maar wel heel mooi ingericht, met veel lokale invloeden. Het eten was er niet echt spectaculair, maar er was wel een heel goed restaurantje in het stadje Kuta: Warung Bule. Het was het einde van de twee weken dat onze ouders er waren, en hebben we er vooral genoten van veel quality time samen in de comfortabele hutjes op het strand!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Hotels Bali - 23 Hotels Bali - 24
Het waren twee geweldige weken, op elk vlak! Jammer om onze 60+ globetrotters te zien gaan, maar op Bali wachtte vriendin Lisa ons ondertussen op, om samen het ruigere Java te gaan verkennen!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.