Mijn kookboek van het moment is ook niet meteen een ‘hot item’ in de bestsellerlijst, een 4-tal jaar geleden was ie dat wel. Een Jamie Oliver, daar kan je niet veel mee mis doen he. Na het lichtjes chaotische tv-format ’30 Minute Meals’ hakte hij de toen al zotte bereidingstijd nog eens in twee, en speelde het klaar om telkens een ‘delicious nutrious’ maaltijd in 15 minuten op tafel te zetten: Jamie’s 15 Minute Meals. Herwig ‘1000 seconden’ Van Hove draait zich om in zijn graf (of was het Felicé?).

Gelijknamig naar het kookprogramma is er zoals steeds ook een kookboek (daar zit de kassa kassa natuurlijk), waar ten huize Van Eylen-D’hont dus vaak gebruik van gemaakt wordt. De strakke deadline van 15 minuten proberen te halen, daar doe ik niet aan mee. Ik doe het gewoon op’t gemakske, en zo staat er toch nog in 20 à 25 minuten een deftige maaltijd op tafel. Het leuke aan het boek is ook dat je enkele doodsimpele shortcuts leert, om alles veel sneller te laten gaan: teentjes look? niet pellen! Gewoon met wat bruut geweld door de lookpers. Wachten tot je pastawater kookt? Nah, gewoon standaard een volle waterkoker aanzetten als je begint te koken. En de keukenrobot al het werk laten doen. Evidente dingen, maar toch!

Uit het boek heb ik al heel wat dingen gekookt. De voorbije weken verschenen deze gerechten op tafel:

Rijst met tomatensaus met gerookte paprika, gegrild varkenshaasje en yoghurt
Last Import - 1 van 4
Couscous met gemarineerde kip, feta en tzaziki
Last Import - 2 van 4
Mexicaanse tomatensoep met tortilla’s en feta
Last Import - 3 van 4
Last Import - 4 van 4
Den Jamie, het blijft mijn favoriete TV-chef!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.