Sinds dat we Halong Bay verlaten hadden, hadden we al héél lang ’t zeetje niet meer gezien. De Mekong was dan onze rode draad doorheen de reis. Maar ’t zilte water leek ons te roepen, en waren we heel tevreden eindelijk de golven terug te kunnen aanschouwen, meerbepaald in Kep. En Kep was nu eens alles waar we écht behoefte aan hadden!

Kep heeft rust!
Kep was ooit een vakantie-oord voor de Fransen, in de jaren ’60. Met de burgeroorlog en het Pol Pot-regime is het daar allemaal in verval geraakt, en dat verlaten sfeertje hangt er nog altijd een beetje. Kep is ook geen badstad zoals we ze meestal gewend zijn, met een dijk, wit zand en veel toerisme. Er is maar een kort stukje strand, en daarnaast een hele strook met gazebo’s met hangmatten. Veel relaxed er dan dit kan het toch niet worden, niet?
fietsen4 relaxed-freetje
We vonden er ook een heerlijk plekje om te logeren: een pas geopend guesthouse, gerund door 2 Fransen: Oasis (nog geen website). We waren er de enige gasten, en hadden dus ‘het kot’ voor onszelf: naast onze piekfijne bungalow was er ook een gezamelijke open ruimte met bar, pooltafel en heerlijke ‘hangzetels’. We zouden er nog veel meer tijd hebben doorgebracht, ware het niet dat er ook best wel wat in Kep te beleven valt…

chill
Kep heeft lekker eten!

welcome-krab
Kep staat bekend voor zijn heerlijke krab. En daarnaast zijn er ook nog tal van peperkwekerijen in de buurt. Kep krab met Kampot peper, een match made in heaven! Je kan de krab er op de markt eten, maar er was ook de heerlijk mondaine ‘Sailing Club’. Gelukkig niet zo ‘bekakt’ als pakweg ‘Au vieux port’ op het Antwerpse Eilandje, maar gewoon een prachtige plek met heerlijk eten. Ik was er helemaal weg van! Daarnaast kan je ook nog krab eten aan één van de vele restaurantjes langs de vismarkt, ook héél goed!
seafood
Heerlijke seafood schotel in de Sailing Club
sailing-club
Sailing club
kep-krab2
Kep met Kampot peper, in één van de crab-shacks
kep-krab krabbetjes-kiezen
Locals kiezen verse krab
cocktail
vismarkt
Kep heeft prachtige natuur

Niet alleen is de kustlijn heel mooi, er is ook een mini nationaal park, waar je oftewel kan rondfietsen, zoals we op één van de dagen daar deden, maar je kan er ook door wandelen. Er is een extreem bewegwijzerd wandelpad, met tal van informatie over de lokale fauna en flora. Voor één keer is niet een superzware wandeling met gids, dat mag al eens. In de heuvels rond Kep kan je trouwens ook oude vervallen Franse villa’s vinden, waar je naar eigen wil ik kan ronddwalen. Urbex in Cambodia!
park park-tuk-tuk
Voor wie echt niet wil stappen: je kan de ‘wandeling’ ook met een tuktuk doen :-). 
monkeys kep-urbex urbex
Op een andere dag huurden we een brommertje om de grotten in de buurt te bezoeken: in één van de grotten is er een tempel, waar je wordt rondgeleid door een bende opdringerige kindjes, die allemaal in kanon dezelfde uitleg aframmelen. Daardoor waren we dus minder gecharmeerd, maar het landschap rondom was ronduit prachtig! We bezochten ook nog een peperplantage, waar ik uiteraard mijn voorraadje voor thuis insloeg.

grot tempelgrot pepper-farm peper
Wat heeft Kep niet?

Een bankautomaat (ATM). Best op voorhand geldtanken dus ;-).
sunset pier golven

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.