Je zal het misschien al wel gemerkt hebben aan onze blogposts: we vonden Cambodia echt geweldig! Waar Vietnam iets te druk voor ons was, en Laos iets te ‘basic’, leek Cambodia de ideale middenweg te zijn. Hele vriendelijke mensen, gemakkelijk bereisbaar (behalve dan die weg, zucht en hobbel!), die geweldige kust en natuurlijk de prachtige tempels om af te sluiten. Ook merkten we dat er véél families naar Cambodia reizen, en ze hebben gelijk! Cambodia heeft ook heel veel voor kinderen te bieden. En er zitten gigantisch veel aapjes overal, dat ook! Topentertainment!

Wat mag je niet missen in Cambodia?

 1. Diertjes, héél veel diertjes! Zoals ik net zei, kom je overal aapjes tegen (makaken), maar er valt nog heel wat meer fauna te ontdekken: zeldzame schildpadden en zoetwaterdolfijnen in Kratie, en een geweldig dierenpark dat je achter de schermen kan gaan bezoeken, met een superlieve olifant als gastvrouw. Lekkere krab in Kep (dat mag ik misschien niet in deze categorie indelen), en kleurrijke visjes op Koh Rong. Wees wel voorzichtig met het snorkelen daar!
  ankor-monkey slow-loris-2 lucky-de-olifant kratie-softshell kratie-dolfijnen3
 2. ’t Zeetje! Zowel in Kep als in Sihanoukville hadden we een heerlijke tijd aan het water. Heel tropisch, en vrij ongeschonden allemaal. Wat mij betreft, geven ze de bekendere Thaïse eilandjes het nakijken.
  golven sunset3 rong-beach
 3. Geschiedenis! Een loodzware geschiedenis, dat wel. Maar het doet toch echt iets met je, om dat allemaal met je eigen ogen te zien. Je komt zoveel mensen tegen, die het Pol Pot-regime moeten hebben meegemaakt (alle 40-plussers dus). Soms praten ze er heel vrijuit over, soms zie je dat er in hun ogen heel wat miserie schuilt. Heel hard, maar toch straalt iedereen een verbazingwekkend optimisme uit. Het is moeilijk te omschrijven…
  prison-7 prison-5
 4. Cultuur! Ankor Wat moet ik niet meer voorstellen zeker? Cambodia is erg trots op hun tempels, en terecht! Je ziet ze overal: het nationale bier, op de vlag, op de emblemen van ‘officials’. We lieten ons, vooral al fietsend, onderdompelen in het tempelcomplex voor drie dagen. Het was echt op en top genieten. Doe daar nog de leuke sfeer ’s avonds in Siem Riep bij, en je vakantie kan niet beter worden!
  ankor-fiets ankor-boom
 5. Leuk logement! We belandden soms wel eens in een ‘shithole’, zoals ik dat dan noem, maar over ’t algemeen vonden we hele leuke én betaalbare hotelletjes. Hierbij een lijstje:
  Phnom Penh: Monument Hotel en Frangipani Villa Hotel
  Kep: Oasis (nog geen website)
  Sihanoukville: Malibu Bungalows en Elephant Garden Resort. Vooral die laatste is echt een zalig plekje!
  Siem Riep: Banyan Leaf Hotel
  otres-relaxmalibu-2hutjes-koh-rong
 6. Waar kan je niet aan ontkomen in Cambodia? De slechte wegen en het traaage transport. Helaas! We hebben weer wat uurtjes gesleten op die oude (mini)bussen. Als je zelf een rondreis plant door Cambodia, raden we aan om uit te kijken voor binnenvluchten. Goed op voorhand zijn die best betaalbaar, en het maakt je vakantie er heel wat relaxter op. En Cambodia is al zo’n relaxt land :-).

En het eten? Dat hoort er natuurlijk ook nog bij! Maar dat verdient een apart blogpostje!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.