Jules van Jules Destrooper, die vraag aan een heleboel foodbloggers of we aan de slag wilden gaan met zijn koekskes om een (of enkele) nieuwe recepten te maken. We kregen daarbij ook toegang tot de fantastische Foodpairing tool. Geweldig lekkere koekskes? Check! Wedstrijdjes? Check! Foodpairing nog eens gebruiken? Graag!
Ik heb ooit al eens deelgenomen aan een wedstrijd waarbij we de foodpairing tool mochten gebruiken, de uitgebreide uitleg daarover schreef ik hier al eens. Maar ik ben fan! De bekendste koekjes van Jules Destrooper staan er nu ook in, dus leuk om mee aan de slag te gaan! Ik blijf een ‘moeilijke’ op het vlak van zoete dingen combineren met zout, dus ik speel het op safe, en ga op zoek naar een dessertje.

Gabriella, het speculaasje van Jules DS, is nu eens echt iets typisch van bij ons, en dat wilde ik combineren met iets ‘speciaals’, en zo kwam ik uit op citroengras! En ook basilicum! Et voilà, mijn lievelingsdessert – kaastaart met speculaas – met een twist, en ook nog wat Cointreau ‘opgesprayd’ (er bestaan van die spuitbusjes, jaja!)

foodpairing jules de strooper

Danku Jules en Foodpairing!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediënten

 • 150 Gabriella Jules Destrooper speculaas
 • 80 gr boter
 • 250 gr Philadelphia
 • 350 gr platte kaas
 • 200 gr suiker
 • 100 gr bloem
 • 3 citroengras-stengels
 • 4 eieren
 • bosje basilicum
 • Cointreau cuisine

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem 100 gr van de suiker, en laat smelten in een kookpotje, met een klein beetje water. Plet de citroengrasstengels, en snij in grove stukken, en voeg bij de suiker. Laat inkoken tot een geurige siroop, en zeef. Laat afkoelen.

‘Blend’ de speculaas met de boter, tot je een grove massa hebt. Knip een mooie cirkel uit een bakpapier, en leg in een springvorm, duw hierop de speculaas, en zet voor 10 minuten in de oven.

Scheid 2 eieren, en zet de eiwitten even opzij. Meng de dooiers, eieren, Philadelphia, platte kaas, de rest van de suiker. Zeef er de bloem bij en meng. Klop de eiwitten stijf, en voeg de citroengrassiroop toe. Spatel voorzichtig onder het mengsel. Hak de basilicum fijn en voeg ook toe. Giet het kaas-mengsel in de springvorm. Zet voor minstens 30 minuten in de oven. Test met een naald of de taart klaar is. Laat helemaal afkoelen en ontvorm, spray vlak voor het serveren wat Cointreau erop. Geweldig lekker!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

2 Comments

 1. Kaastaart met speculaas is ook mijn favoriet! Misschien is deze versie wel een ideetje voor een traktatie op het werk ter gelegenheid van mijn verjaardag, lekker origineel.

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.