In een eerdere blogpost vertelde ik al over de fantastische mensen waar ik mee mocht samenwerken voor de organisatie van ons trouwfeest, in deel 2 moeten we het eens over het eten hebben hé!

De receptie
We wilden niet te veel spel maken van de receptie, gewoon een hapje en een drankje na de misviering. Dat hapje en drankje moest natuurlijk dik in orde zijn, ah ja! We mochten van de diaken van de kerk het pleintje voor de kerk gebruiken voor onze receptie, en zo konden we twee ‘foodtrucks’ vragen. Voor de drank deden we beroep op Het Feestbusje: zij schonken de bubbels op het moment dat we uit de kerk kwamen. Qua drank mag je trouwens ook zelf kiezen: zij bieden een cava en champagne aan, maar je mag ook zelf de drank leveren, fijn! Om die te kiezen, gingen we langs bij Marie-Sophie en Piet van Welwijn in Mechelen. We vonden een geweldige spumante: La Jara Organic Prosecco. Voor de hapjes kwamen via een tip van Sid Frisjes terecht bij Fingerfood Truck. Zoete frietjes met wasabimayo, truffelburgers en falafelburgers. Echt waar top! Beide busjes hadden ook receptietafeltjes bij, en elk een grote partytent, ideaal voor dat korte regenbuitje.

IMG_2128 079A6407 IMG_5371
Bij de mensen van Feestbusje bestelden we ook nog de ‘Feestflitser’ voor het avondfeest, zo’n photobooth. Echt geweldig leuk, en we vroegen aan onze gasten om ook een fotostrookje in ons gastenboek te kleven, zeer schone herinnering!
079A7406 079A7410

Het avondfeest
Het avondfeest, dat moest iets speciaals zijn. Toen ik enkele jaren geleden naar het Streetfoodfestival van Eetavontuur in Gent ging, vond ik dat er zo’n leuk sfeertje hing, en bedacht ik mezelf: “awel, dit zou nu eens mijn ideale trouwfeest zijn se”. En zo geschiedde! Ik nam een jaartje op voorhand contact op met Tom van Eetavontuur, en die zag dat volledig zitten. Eetavontuur is ondertussen van locatie veranderd, maar de zaal aan Dok Noord in Gent bleek ideaal te zijn. 2 Grote ruimtes, met in het midden de open keuken. Vooraan was er wat meer zit-en praatgelegenheid, achterin ruim plaats om te dansen. Ook nog enkele lofwoorden voor onze DJ Hans Levefer, heel de avond heeft de dansvloer vol gestaan!
079A7060 079A7068 079A7148 (1) 079A7539 079A7784_1
Qua eten wilden we Asian street food, een knipoog naar onze lange reis, en daarvoor waren we uiteraard aan het juiste adres bij Eetavontuur. Er werden eerst enkele Aziatische hapjes geserveerd, en dan waren er drie kraampjes waarbij je naar hartenlust kon aanschuiven: Vietnamese Pho-noedelsoep, Maleisische massaman curry en Laotiaanse papayasalade die stevig gekruid was. Achteraf nog Aziatische crème brûlée en een decadente chocoladetaart. Ik geloof dat ik meer complimenten over het eten gekregen heb dan over mijn kleed, tja.
079A7161 (1) 079A7196 079A7284 079A7307 079A7312 079A7435 079A7467 079A7473 079A7526
Kortom, het was een trouwfeest om nooit meer te vergeten!

En ik geef je nog enkele tips mee, die ik graag op voorhand had geweten, of op de dag zelf zeer handig waren:

  • Hoeveel werk de organisatie van je trouwfeest ook is, je moet ervoor zorgen dat je de dag zelf absoluut niets meer moet doen. Maak zeker een draaiboek, en bezorg dat aan alle ‘belanghebbenden’, en zorg voor een ‘stressmanager’: iemand die de dag zelf de touwtjes in handen heeft en van alles op de hoogte is. Nogmaals een dikke merci aan Anne om die rol met glans te vervullen.
  • De ochtend van de trouw zelf heb ik de fout gemaakt om iedereen bij ons thuis uit te nodigen. Terwijl mijn haar en make-up gedaan werden, liep er op den duur zeker 12 man in huis rond. Niet goed voor het stress-niveau. Belangrijk momentje voor jezelf dus.
  • Misschien een voor de hand liggende, maar toch: zorg dat je een extra paar dansschoenen hebt! Mijn trouwschoenen waren zeker niet hoog gehakt, maar na een hele dag erop rondlopen, deden mijn voetjes toch serieus pijn, en had ik zelfs een serieuze bloedblein. Een paar elegante flipflops hadden goed kunnen dienen!

Bedankt aan iedereen die erbij was, bedankt voor alle schone cadeau’s en bedankt Freetje!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.