De mensen van Ikea nodigden onlangs pers en bloggers uit om hun nieuwigheden in de keuken, onder de noemer #aantafel, voor te stellen. Met dat lekkere tripje onlangs naar Stockholm nog in het achterhoofd, schoof ik maar al te graag mee aan een nieuwe gedekte tafel, ook benieuwd om te proeven van wat Swedish Chef Christler Elfving zou voorschotelen!

Ikea Aan Tafel - 2 (1)
Foto: Frederik Buyckx

Ikea deed onlangs een enquête naar de eetgewoonten van Belgen, zodat ze nog meer kunnen inspelen op ‘onze’ noden. En daar kwamen best wel wat interessante weetjes uit voort!

  • De Belgen koken graag. Tja, wist ik al 🙂
  • 6 op 10 Belgen kookt elke dag. In de week zitten we in routine-modus, maar in het weekend zien we koken als ontspanning.
  • We gaan ook niet vaak take-out maaltijden halen (in vergelijking met andere landen is dat dan veronderstel ik)
  • Belgen houden van een propere keuken
  • 1 op 5 van de Belgen eet nooit meer aan de keukentafel. Er zou zelfs 5% aangeven soms in de badkamer te eten, bizar!
  • 6 op de 10 Belgen ‘telen’ iets thuis, zoals eigen kruiden, groentjes… Leuke trend!
  • 64% van de Belgen geeft aan het irritant te vinden dat tafelgenoten in de weer zijn met hun smartphone. Ik pleit schuldig! Ik probeer me in te houden! Ik heb er zelfs een afspraak over met mijn lief, maar we houden ons er allebei niet altijd aan…

Kan jij jezelf hierin vinden of herkennen?

Ikea houdt hier maar al te graag rekening mee, logisch, en komt dan ook met een aantal nieuwigheden op de proppen. Zoals een aantal nieuwe, tijdelijke collecties. En die zijn echt mooi! Authenticiteit, ‘homemade’ en natuurlijke materialen staan centraal. En daarnaast breiden ze ook hun aanbod in de food market en het restaurant uit. Ze gaan voortaan ook enkel nog duurzame, gecertifieerde vis verkopen, en focussen zich verder op gezondheid. Met de vegetarische köttbullar en fruitwater ipv frisdrank. Ik ben fan!

Ikea Aan Tafel - 6 Ikea Aan Tafel - 5 Ikea Aan Tafel - 4 Ikea Aan Tafel - 3 Ikea Aan Tafel - 2

Christler Elfving hield ook een kookdemonstratie, waarbij hij eerst mosseltjes klaarmaakte, en dan een Zweedse visschotel met veel look en mierikswortel. Lekker, maar bij een passage in ‘den Ikea’, ga ik voortaan resoluut voor de veggieballetjes met knolselderpuree!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikea Aan Tafel - 8 Ikea Aan Tafel - 1 (1)

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.