Voorbije woensdagavond was ik uitgenodigd voor de eerste editie van Bru Parelende Tafels. Op de uitnodiging stond:

“Op woensdag 1 juli start Bru het zomerseizoen in stijl met de avant-première van de ‘Parelende Tafels’, het nieuwe culinaire concept waarbij Bru elke maand de tafel dekt op een uitzonderlijke locatie. Neem mee plaats aan de Bru Parelende Tafel, helemaal in bohemian sunset stijl. Samen met jou klinken we op sprankelende vriendschappen en een verrukkelijk diner vanop de 9e verdieping van het Antwerpse MAS.”

Parelende tafels - 11 van 11
Een uitnodiging die hoge verwachtingen schept, en ik kan je nu al verklappen: die verwachtingen zijn ook meer dan ingelost! Alles leek te kloppen: het perfecte weer, een prachtig gedekte tafel, een fijn weerzien met heel wat oude bekenden, en dan dat zicht vanop het MAS hé, dat zicht… Champagnebubbels werden afgewisseld met parelend fris water van Bru, dat zeer welkom was, met de hoge temperaturen.
Parelende tafels - 1 van 11
En ook: het eten! Dat werd door de gelegenheid verzorgd door het team van 9 Beaufort, het catering-concept van ’t Zilte chef Viki Geunes, die ik ongetwijfeld niet meer hoef voor te stellen. En ja, dat was natuurlijk meer dan dik in orde he. Enkele frisse hapjes, en samen met de zonsondergang schoven we aan aan die imposant lange tafel aan. Op tafel verschenen grote deel-plateau’s met gerookte ham, verschillende soorten tomaten en een yoghurtdressing. Echt zomerfood!
Parelende tafels - 2 van 11 Parelende tafels - 3 van 11
Een pluim ook voor de bediening, want die was picobello in orde. Met veel verve werd het hoofdgerecht binnengedragen: onder een prachtige stolp, met het hert van Bru, vonden we een sappig stukje gevogelte, met een stevige reductie, pompoencrème, knapperige groentjes en handgerolde couscous.
Parelende tafels - 6 van 11 Parelende tafels - 4 van 11 Parelende tafels - 8 van 11 Parelende tafels - 7 van 11
Lekker, maar voor mij misschien toch een tikkeltje te herfstig onder de extreem zwoele temperaturen. Maar dat werd meer dan goedgemaakt door het zalig frisse dessert met panna cotta, rode vruchten en bangelijk lekkere verveine-sorbet.
Parelende tafels - 10 van 11 Parelende tafels - 9 van 11
Je merkt het: het was écht genieten. En het goede nieuws is: het genieten gaat voort! Op 2 en 3 juli ging het nogmaals door op het dak van het MAS, en die edities waren al hopeloos uitverkocht. Maar op 19 en 20 augustus vindt er een nieuwe editie van Bru #parelendetafels plaats, ditmaal tussen de hopvelden van de Palm brouwerij in Steenhuffel. À de best wel democratische prijs van 45 euro per persoon kan je daar aanschuiven aan de Parelende Tafel, op een unieke locatie, voor een avond om nooit meer te vergeten. Dranken zijn trouwens inbegrepen. Reserveren kan je hier. In september verhuist de tafel ook nog naar een serre van een landhuis in Hoeilaert, en in oktober naar de Saint-Christophe kerk in Luik.

Alle informatie vind je op de website van Bru.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.