Als kind was ik een erg moeilijke eter. Reden: de saaie Belgische keuken (lees: bloemige patatten, stukske vlees en gekookte groenten). Ik at praktisch enkel eitjes en gebakken patatjes. Dat was totdat ik naar Griekenland op vakantie ging. Een culinaire wereld ging voor me open! En een absolute topper voor mij was de Griekse salade: eenvoudige rauwe groenten met een heerlijke brok zoute feta en zuiderse kruiden. Jamie heeft er een heerlijke versie van op mijn geliefde zesta.be.
Maar fin, ik was op zoek naar een iets winterhardere versie, en kwam op dit eenvoudige recept. De komkommer verving ik door broertje courgette, en ik voegde ook nog champignonnekes toe (eerder omdat ik er nog had staan).
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 grote vleestomaten
- 1 rode ui
- 1 bakje champignons
- 100 gr feta
- 1 rode paprika
- oregano
- bladpeterselie
- olijfolie
- balsamico (in een koude Griekse salade gebruik ik witte wijnazijn, maar balsamico geeft opgewarmd een beetje meer ‘kick’)
Bereiding
Snij de uien en paprika in ringen en de courgette, champignons en tomaten in schijfjes. Schil afwisselend met elkaar in een ovenschotel, overgiet met enkele geuten olijfolie en 1 geut balsamico en overkruimel met de feta. Kruid met peper en overstrooi met wat oregano. Zet 30 minuutjes in oven van 180°, zet op het einde eventueel nog even onder de grill. Werk af met fijngesneden bladpeterselie. Smakelijk, maar dan in’t Grieks!