Wat heb je nodig

  • Een blik kikkererwten
  • 3 el Griekse yoghurt
  • ½ bio-citroen (ik had een Siciliaanse citroen kunnen bemachtigen, de max!)
  • 1 teentje look
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • Peper en zout
  • Olijven (bij voorkeur zwarte Kalamata, maar dat had ik zelf niet in huis)
  • 1 kleine rode paprika
  • ½ komkommer
  • 100 gr feta
  • Iets van groene kruiden, bijv. dille of platte peterselie
  • Bicky-uitjes (omdat dat lekker is met àlles)
  • Goede olijfolie
  • Pitabroodjes

Bereiding

Maak eerst hummus: blend een blik uitgelekte kikkererwten (natuurlijk nog lekkerder om zelf kikkererwten een dag te weken en dan enkele  uren te koken, maar wie heeft daar nu tijd voor?), de Griekse yoghurt, een uitgeperst teentje look, tahin, peper en zout, rasp en sap van ½ citroen en een el goede olijfolie, tot je een mooie gladde massa hebt.

Bestrijk een schaal met een bodem hummus. Snij de groenten in kleine kubusjes, hak de olijven fijn en verkruimel de feta met je handen. Strooi dit alles samen met de Bicky-uitjes en fijngehakte kruiden over de hummus en werk af met een scheutje goede olijfolie.

Bak de pitabroodjes af in een broodrooster (ik laat ze altijd 2x ‘toasten’) en snij in driehoekjes. Happy dipping!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.