Een prachtige keukenrobot en best wel prijzige accessoires die je eigenlijk veel te weinig gebruikt, herkenbaar niet? Fin, die keukenrobot van mij is wel wat heavy duty gewend, maar de ijsjesdraaier wordt maar sporadisch uit de diepvries gehaald. Tot nu vermoed ik, want dit is echt wel dé ontdekking van het jaar: frozen guacamole!

kitchenaid

kitchenaidkookboek
Ik viste het recept op uit het Kitchen Aid kookboek, dat je gratis krijgt bij aankoop van de beauty, en bovendien ook gratis kan downloaden in de appstore. Echt een aanrader trouwens, wat dacht je van gin tonic syllabub, crostini met chocolade-olijventapenade of espuma van hummus?

frozen guac

Maar dat avocado-ijs, da’s dus zeker een schot in de roos. Tijd voor het recept:
Voor 4 tot 6 personen

  • 350 gr vruchtvlees van rijpe avocado’s
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 1 teen knoflook
  • sap van 2 limoenen
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 1/2 tl zout
  • 1 el suiker
  • 200 ml room
Salsa
  • 4 lente-uien
  • 1/2 rode ui
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el fijngehakte koriander
  • versgemalen zwarte peper en zout
Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender. Ontpit de chilipeper en voeg toe, samen met de knoflook, het limoensap en de schil, de koriander, het zout, de suiker en room. Mix tot een homogeen mengsel waarin nog kleine stipjes chilipeper en koriander zichtbaar zijn. Doe het mengsel in de vrieskom en meng op stand 1 tot het ijs bijna is opgesteven. Je kan meteen zo serveren, of invriezen in een plastieken doosje.
Versnij de lente-ui, rode ui en kerstomaatjes. Roer er de olijfolie, het limoensap en de koriander onder en kruid naar smaak.
Dien een quenelle guacamoleijs met de salsa en eventueel wat geroosterde uitjes als hapje op.

Kan je het je inbeelden, dit op een zomerse avond? Wat mij betreft is die ijsmaker zijn geld dus wel waard geweest! Ik maakte trouwens ook al superlekker yoghurtijs en ijs van dulce de leche, beide ook echt top!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.