Het is ondertussen weeral een paar maanden geleden dat mijn maatje Bart op bezoek was uit Amerika. Hij ging samen met zijn Amerikaans vriendinnetje komen lunchen bij mij thuis. Ik was in de supermarkt, en zag daar carré confiturekes liggen, en toevallig wist ik ook nog dat Bart daar helemaal verzot op is! Ik ging ze bijna nemen, maar ik bedacht me net op tijd: maar dat kan ik toch zelf? En ja hoor, en wat meer, het is dan ook nog eens su-per-sim-pel! En zo werd het carré confitureke geïntroduceerd in Amerika… En het geluk is dat Bart ook een gigantisch cameramachien heeft waarmee hij prachtige foto’s maakt. Een schone foto in ruil voor een lekker dessertje, een goede deal me dunkt!tumblr_ln1xrtYvMU1qe0430o2_500

Wat heb je nodig?

Een rond vel bladerdeeg
Een potje abrikozenconfituur
Een eitje

Meer is het niet 🙂

En dan?

Snij de randen van het ronde vel, zodat je een vierkant hebt. De restjes gebruik je dan voor over het confitureke te draperen. Snij kleinere vierkantjes uit het vel, leg mooi in het midden een hoopje confituur en bestrijk de randen met het losgeklopt ei. Plak schuin reepjes bladerdeeg erover en bestrijk de bovenkant ook nog eens met wat ei.

Een kwartiertje in de oven en klaar!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.