Hebben jullie Bake Off Vlaanderen vorige week ook gezien? Ja mannekes, dat maakt de bak-kriebels toch echt wakker bij mij. Als ‘Soubry & Anco blogger’ haalde ik dus met veel plezier de patisseriebloem boven om mijn favoriete gebakjes brownies (of vinden jullie dat koekjes?) te maken.

Al lang op mijn ‘bak bucketlist’: brownies met tahin. Ik zag idee het eerst bij Ottolenghi. Die zoete brownies in combinatie met ietwat hartige sesampasta, dat kan niet anders dan goed zijn. Ik voegde ook nog gerookt Maldon-zout toe, en dat is werkelijk een schot in de roos. Ik zou durven zeggen: next level brownies (en toch zo eenvoudig 😄). Benieuwd of ik Regula en Herman hiermee zou kunnen overtuigen. Of met een keytar serenade van Wim Opbrouck zou ik ook al lang tevreden zijn. Bakkers klaar? Bakken maar!

Brownies zijn lekker, maar tahin brownies zijn helemaal next level! Doe daar nog gerookte zoutvlokken bij, en het wordt een waar feestje!
Brownies met tahin en gerookt zout

Brownies met tahin en gerookt zout

Ingrediënten (voor 1 pan met 9 uit de kluiten gewassen brownies)

 • 200 gr boter
 • 200 gr pure chocolade
 • 250 gr suiker
 • 3 eieren
 • 120 gr Anco patisseriebloem
 • 2 el tahin (tip: ik gebruik altijd deze, die is lekker lopend)
 • 1 el Maldon gerookt zout

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Meng de eieren met de suiker. Klop op met een mixer tot de massa wit-schuimig is.
 3. Laat de boter smelten in een pannetje. Als de boter gesmolten is, voeg je de chocolade toe, en laat die al roerend smelten.
 4. Giet het chocolademengsel bij de eieren en meng. Voeg nu de bloem toe en roer door het beslag. Je hoeft niet meer te mixen, gewoon roeren tot alle bloem onder het beslag gemengd is.
 5. Beboter een browniepan en giet het beslag erin. Druppel er de tahin over. Met een mes kan je de bovenkant van de brownie nog wat mengen, voor een ‘swirl-effect’. Strooi er het gerookte Maldon-zout over.
 6. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag dan de oven tot 170 graden en laat nog 10 à 15 minuten verdergaren -> controleer zeker met een breinaald. Brownies mogen nog een klein beetje ‘nes’ zijn (als je ze nadien in de koelkast zijn, worden ze stevig).
 7. Ontvorm en laat afkoelen. Snij in vierkantjes en bedruppel eventueel met extra tahin en strooi er nog een beetje gerookt Maldon-zout over. Het contrast tussen de gebakken tahin en de zachte, lopende is heerlijk!

Deze blogpost is een samenwerking met Anco/Soubry.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.