Er is een leuke nieuwe geupdate website voor al wie houdt van Antwerpen en van lekkere dingen. Haha, wie niet? Op www.lekkersmetstreken.be vind je alle streekproducten die in de provincie Antwerpen met veel liefde gemaakt worden. Zowel erkende streekproducten als boerderij- en hoeveproducten, en zo zijn er maar liefst 356 voor’t moment.

Antwerps streekontbijt

De nieuwe website werd voorgesteld bij een lekker streekontbijt bij koffiebranderij Verheyen, vlak achter ‘mijnen hoek’. Supergezellig daar en dat ontbijt was werkelijk overheerlijk! Ik kreeg ook nog een indrukwekkende mand met streekproducten mee om mee aan de slag te gaan. Als vanalles in je mond stoppen telt, dan ben ik al flink aan de slag geweest :-D. Lierse Vlaaikes, Filet d’Anvers en KipKap van slagerij Vandeweyer, verse Paschka choco (ik dacht dat dat uit Griekenland kwam, haha!), Amberes Koffie van Verheyen, Gouden Carolus, Antwerpse handjes Elixir d’Anvers, Mokatine snoepkes (‘Arabierkes’) van Confiserie Roodthooft en nog veel meer… Lekker!

Koffie Verheyen
Koffie verheyen
proefmand met Antwerpse streekproducten

Maar ik heb ook een leuk receptje gemaakt, samen met mijn zoontje. We hebben koekskes gebakken, naar het recept van Antwerpse Handjes, met superlekkere aardbeienconfituur van Op Het Veld (uit Bevel). Het recept voor Antwerpse Handjes staat in het Bakboek van de Piva. Het is namelijk niet het recept voor de koekjes zelf dat geheim is, maar de vorm van de handjes die beschermd is. Enkel echte Antwerpse bakkers mogen het vormpje gebruiken. Terecht! Maar het was net Valentijn, dus een hartjesvorm met een euh- hartje van confituur, leken me dan ook ideaal. Ik heb wel lang moeten nadenken over de naam 😀

Antwerpse hartjes

Antwerpse Hartjes

Voor een 20-tal koekjes

  • 120g boter
  • 100g kristalsuiker
  • 2g zout
  • 170g bloem
  • 1 eierdooier
  • 1 ei om te doreren
  • 1 potje confituur van Op Het Veld

Kneed de boter, suiker en zout tot een egale massa (ik doe dat in de keukenrobot). Voeg de eierdooier toe en tenslotte de bloem toe. Meng goed, draai tot een bol en wikkel in plastiekfolie. Zet 1 uur in de koelkast.

Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Steek uit met een hartjesvorm en duw met je duim in het midden een gaatje. Klop het ei los en bestrijk de koekjes hiermee. Schep een klein beetje confituur in het midden. Leg de koekjes op enkele centimeters van elkaar op bakpapier op een bakplaat en bak 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. That’s it!

Met liefde in Antwerpen gemaakt. Check zeker ook eens lekkersmetstreken.be!


Rauw deeg proeven, yum!


“Doreren”

The waiting game… 10 minuten, valt wel mee!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.