Wat waren wij blij dat we in Singapore waren! We keken echt uit naar een moderne, luxueuze stad (ik toch zeker!), en we hadden dan nog eens het enorme geluk dat we mochten logeren in het appartement van één van onze gasten in Italië, die halftijds in Singapore werkt. Hij was er dus helaas zelf niet, maar we mochten wel vrij gebruikmaken van de fantastische faciliteiten, en met stip op 1: de keuken! Wat heb ik dat gemist zeg, nog eens zelf kunnen koken. Frederic was ook zeer tevreden met het 50 meter zwembad dat bij het appartementcomplex hoorde.
Singapore - 01
We hadden een vijftal dagen in Singapore, en we hebben er echt van genoten! Ik vond het echt een geweldige stad: superproper en groen, hypermodern maar er zijn ook nog oude mooie gebouwen bewaard, zo veel te zien en een erg leuke vibe. En voor wie van shoppen houdt: onder Singapore bevindt zich, naast een uitgebreid metronetwerk ook als het ware een hele stad met shoppingcentra, bizar!

En natuurlijk kan je er alles eten wat je hartje begeert. We vonden een leuke, zij het peperdure supermarkt, waar ik alles kon vinden wat ik zo lang al gemist had, om zelf mee aan de slag te gaan in ’ons’ keukentje. Havermout met gebakken banaan, of donkere toast met avocado en feta als ontbijt, pastasalades en wraps met halloumi om als picknick mee te nemen, en we maakten zelfs een keertje vol-au-vent met gebakken patatjes, waarvan we een royale portie achterlieten in de diepvries voor onze gastheer als bedanking.
Singapore - 02
Pastasalade met mozzarella en croutons. What a treat!

Er is zoveel te doen in Singapore, dat 5 dagen eigenlijk nog te kort is. Dit waren onze favorieten:

Singapore Zoo
Wereldberoemd is deze zoo, en terecht, want het is echt een prachtexemplaar. Alles is zo mooi afgewerkt en ’natuurlijk’ opgevat. De dieren hebben hele grote domeinen en daar loop jij als bezoeker via loopbruggen door. Eigenlijk bestaat de zoo uit 4 onderdelen, de Singapore Zoo zelf, de nieuwe River Safari, de Night Safari en een Birdpark. In KL hadden we al een erg knap birdpark gezien, en kozen we om een combo-ticket te kopen voor de drie andere. Je hoeft trouwens niet alle parken op dezelfde dag te bezoeken, met je ticket heb je een maand de tijd.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maar het moet gezegd: de zoo zelf stak er voor ons met kop en schouders bovenuit. Daarna was de River Safari een beetje een teleurstelling. Het concept, de habitat creëeren van de 8 grootste rivieren ter wereld, is wel knap, maar eigenlijk maar matig uitgewerkt. Je gaat van de Nijl naar de Ganges terwijl je maar een drietal visjes gezien hebt. Er zitten bij de Yangtze wél 2 prachtige panda’s, maar daar zijn jullie Paira Daiza lovers al niet meer van onder de indruk. Bij de Night Safari zitten alle nachtdieren, en dus bijgevolg is foto’s maken quasi onmogelijk. Er rijdt wel een leuk treintje rond met nuttige informatie, en er is een entertainende show met recyclerende otters en een giga boa constrictor. Heb je niet al te veel tijd in Singapore? Dan is enkel naar de zoo gaan meer dan genoeg.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marina by the bay
Voor moderne architectuur moet je wel bij Marina by the bay zijn. Een beetje te vergelijken met de stad van wetenschap en kunst in Valencia, maar dan toch ook weer helemaal anders. Ze waren er ook volop bezig met de voorbereidingen voor de Grand Prix, een beetje spijtig voor Frederic dat we dat net moesten missen. Achter de indrukwekkende gebouwen ligt ook nog ’Gardens by the bay’, een weeral hypermodern park met hoge kunstmatige bomen. Een zeer speciaal zicht. Je kan er ook nog naar 2 ’domes’ met botanische tuinen van over heel de wereld in, maar die hebben we niet bezocht wegens de hoge prijs, maar zouden toch echt wel een aanrader zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Singapore - 22 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Southern Rigdes & Henderson Waves
Al is Singapore een gigantische wereldstad, je kan er overal groen vinden. Wat een verademing! Een heel speciaal park is de Southern Ridges, waar je van in het midden van de stad plots in de jungle stapt, echt ongelofelijk! Het park is langwerpig en bestaat uit een 6-tal onderdelen. Je zou er een hele dag in kunnen spenderen, maar wij waren vooral benieuwd naar de Henderson Waves, een houten golvende constructie hoog in de bomen. Zonder meer speciaal. We zagen er zelfs een slang!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Singapore - 28

Hipsterwijkje Thiong Bahru
Hippe koffiebars en leuke snuisterwinkeltjes, ik heb er een zwak voor. Singapore heeft er zijn heel eigen wijkje voor. Hier kan je ook huisjes zien van voor de tijd dat Singapore zo’n grootmacht werd en vol met wolkenkrabbers stond. We dronken een geweldige cappuccino bij 40 Hands, ontdekten de leukste winkeltjes (maar helaas te weinig ruimte meer in onze rugzak) en aten onze picknick in een parkje, terwijl er een drone overvloog.
Singapore - 03 Singapore - 04 Singapore - 05 Singapore - 06 Singapore - 07

Iggy’s
Zoals ik al zei, is Singapore ook een culinair mekka. Naast het geweldige street food, zijn er ook heel wat toprestaurants gevestigd. En het toeval wil dat ik net was verjaard! En dus trakteerde Fre mij op een geweldig etentje bij Iggy’s! Maar meer daarover in de volgende blogpost…

Botanische tuinen
Als ze doen in Singapore, dan doen ze het ook goed. Zo ook voor de Botanische Tuinen. Freetje ging nog wat uitbuiken na onze copieuze lunch, maar die tuinen die wilde ik toch wel echt gezien hebben. Hup, de metro op (uiterst efficiënt uiteraard), en een half uurtje later stond ik in een oase van rust. Ik had er uren kunnen ronddwalen, zo mooi! Daar kan zelfs Central Park in New York een puntje aan zuigen. Hoogtepunt is wel de orchidee-tuin, waar je inkom voor moet betalen. Maar zo’n schone collectie had ik nog nooit bij mekaar gezien.
Singapore - 29 Singapore - 30 Singapore - 31 Singapore - 32
Wat mij betreft had ik nog wat langer in Singapore willen blijven, maar dan ook weer niet. Want vanuit Singapore vlogen we naar Bali, voor een blijde wederzienst…

Als je nog meer tips zoekt voor Singapore, die kan je zeker vinden op de geweldige reisblog ginder.be!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

  1. pascale dhont Reply

    Ik was heel benieuwd wat jullie van Singapore zouden vinden. En ja hoor, ook zo enthousiast als wij waren!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.