Ja hoor, tot u schrijft een getrouwde vrouw. Ik vind het zelf ook heel straf. Dat klinkt vooral zo volwassen hé. Fin, het is maar hoe je je voelt. En dat is natuurlijk eerst en vooral dolgelukkig. En die ring rond mijn man zijn vinger zien blinken, awel, da’s een heel speciaal gevoel.
We trouwden op 30 mei 2015, en het werd echt een geweldige dag. De voorbereidingen die eraan vooraf gingen, die troffen we vooral op reis in Azië en Italië, en dat ging eigenlijk verbazend vlot. Ik heb me echt goed geamuseerd om alles te organiseren, kiezen en plannen. En het mag gezegd: het stak allemaal heel goed in mekaar, waardoor het een zo goed als stressloze dag werd. Voor ons toch ;-).

Het was ook erg fijn om beroep te kunnen doen op een aantal gepassioneerde mensen, die ik hier even in’t zonnetje wil zetten, want die hebben dat allemaal stuk voor stuk geweldig gedaan.

De uitnodiging
elle
Voor de uitnodiging was het niet moeilijk kiezen, die zou en moest gemaakt worden door Tinne en Pieter van elleetmoi.net. Ik zat in’t hoger met Tinne in de klas, en naast haar job als o.a. PO-lerares, heeft ze ook een ontwerpbedrijfje met haar man Pieter. Ze maken vooral veel geboortekaartjes en trouwuitnodigingen, maar ook huisstijlen, logo’s, enz… Ga zeker eens op hun website kijken, hun ontwerpen zijn stuk voor stuk erg origineel en ‘totaalconcepten’. Echt geweldig! We hadden gevraagd aan hen om in een retro-Aziatisch foodie thema te werken, en ze kwamen op de proppen met een soort menukaartje in een sleufje. De sleufjes werden vakkundig door mijn mama dichtgestikt, waarvoor dank lieve mama.
IMG_5335
Daarnaast maakten ze ook nog de ‘misboekjes’ voor ons. We wilden geen klassiek A5-boekje met alle teksten uit de mis in, maar een leaflet met het ‘programma’ van de mis en met de muziek bij. Die leaflet ontwierpen Elle et Moi, drukten we op Japans handgeschept papier, en hingen we vast aan een zakje met confetti in, voor na de mis. Zeer feestelijk!
079A5319

Haar en make-up
In die regionen kende ik niet echt iemand in de vriendenkring die dat voor mij zou kunnen doen, dus ging ik online op zoek. En zo kwam ik uit bij Sofie van makeupforyou.be. Voor trouwfeesten (of “haar bruidjes” zoals ze het zelf steeds zo schattig noemt) werkt ze samen met kapster Lore van Salon Tint in Mol. Een paar weken voor het trouwfeest ging ik langs bij Sofie thuis, voor een test van zowel haar als make-up. Supergezellig, ik kreeg meteen een glaasje cava aangeboden, en geruststellend. Alles werd afgesproken, en je weet dat je er geweldig zal uitzien op je trouw, hehe. Op de trouwdag zelf kwamen Sofie en Lore ’s ochtends langs bij mij thuis, echt handig! Sofie raadde me trouwens ook aan om mijn nagels te laten doen bij Lakstore in Antwerpen. De dag voor de trouw waren we ons allemaal een beetje aan het opboeien in de stress, en dat uurtje nagels lakken, zorgden verrassend genoeg voor een zalige rustpauze en ontspanningsmoment, ideaal!
079A5266 079A5325

De trouwkleren
Hierbij eerder een budget-tip: wij lieten onze trouwkledij in Bangkok maken, vlak voordat we naar huis kwamen van onze lange reis. We zochten op voorhand wat prentjes, en ik maakte een schetsje van hoe ik min of meer mijn jurk wilde, en dat werd allemaal tip top uitgevoerd, op slechts enkele dagen. En echt voor een fractie van wat je hier voor trouwkledij, en dan nog eens op maat gemaakt, zou betalen. Onze schoenen kostten zowaar meer dan de kleren!
079A5677

Fotograaf
Genoeg fotograaf-vrienden die we kennen, maar we wilden dat onze vrienden echt mee konden genieten van het feest, en dus niet moesten werken op die dag. En zo kwamen we via via terecht bij Yves van We Have Heart. Yves trekt helemaal geen klassieke foto’s, en dat vonden we net zo leuk. Ook gewoon een geweldig leuke gast, die veel ervaring heeft met trouwfeesten, en je dus op geen enkel moment ongemakkelijk doet voelen. We zijn ook echt heel content van het resultaat. Al de foto’s bij deze blogpost zijn uiteraard ook van We Have Heart.
079A6685 079A6776 079A6886

Filmpje
Naast foto’s wilden we ook graag een filmpje van onze dag. Geen klassieke trouwfilm die 1,5 uur duurt, maar een kort, catchy filmpje voor de sfeer van de dag weer te geven. Daarvoor moesten we wel iemand uit de vriendenkring aanspreken, omdat hij de enige is die we kennen die dat zo goed kan. Wouter maakt ook altijd geweldige filmpjes van onze skireizen, en hij zag dat dus wel zitten om dat ook voor onze trouwdag te maken! Supertevreden wij!

Ringen en juwelen
Voor de ringen gingen we langs bij Isabel Somers. Ze zat ook op Sint-Lucas, en is een bekende in de vriendenkring. Ze heeft haar eigen juwelenwinkeltje in Edegem. Ze heeft echt een hele mooie collectie, en dus was het nog moeilijk kiezen. We kozen uiteindelijk voor een simpele matte witgouden ring, ik met twee piepkleine diamantjes in. Ik kocht er ook nog een opvallende witte leren ketting (Isabelle’s signature piece) en oorbellen uit Murano-glas.
079A5216 079A6853

Bloemen
Via Isabelle kwam ik voor de bloemen terecht bij ook een alumni van Sint-Lucas: Nele van Bloemenatelier 88bis in Hove. Het Bloemenatelier is echt geen typische snijbloemenwinkel, maar echt een schoon atelier met opvallende, creatieve en organische bloemstukken. Naast mijn bruidsboeket, maakte Nele ook nog een altaarstuk, een boeketje voor het meisje dat ons de ringen kwam brengen, en heel wat bloemen voor in de haren.
079A6843 (1)

De auto
De auto mocht mijn lief kiezen, en hij vond zijn meug bij Dream Day Cars. Het werd een knalrode Ford Mustang Fastback uit 1968. Het leuke was ook dat Frederic zelf met de auto mocht rijden op onze trouwdag. De eigenaar en chauffeur Patrick was er heel de dag bij, om op zijn schone auto te passen. Als we ermee rondreden, volgde hij in de auto van de fotograaf, en als we in de kerk en in het stadhuis waren, bleef hij bij de auto. Echt handig!
079A5800 079A5827 079A6565

To be continued… with the food!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.