Vanuit Georgetown besloten we de boot naar het eiland Langkawi te nemen, dat net onder de grens met Thailand ligt. Een bekende tropische lokatie, vooral ook bij de Maleisiërs zelf.

”Je moet wat over hebben voor een paradijselijk eiland”, moeten ze bij de veerboot gedacht hebben. Over het algemeen is reizen binnen Maleisië echt een makkie; zeker in vergelijking met wat we tot nu al meegemaakt hebben. Maar deze boot was voor mij tot nu toe wel de naarste ervaring. Ik heb het sowieso al niet zo met boten en als ze dan nog eens het gevoel geven dat ze elk moment kunnen zinken, tja, dan voel ik me niet zo op mijn gemak. Gelukkig hebben we er buiten een beetje zeeziekte niets aan over gehouden.

Het viel onmiddellijk op dat we niet op een 2de Koh Rong zaten. Hier wel wegen en uiteraard de onvermijdelijke shopping malls. Wie wegen zegt, zegt natuurlijk ook brommertjes huren en indien je voor de 12 uur optie gaat ben je al voor 5 euro per brommer gesteld. Eerste stop was het oriental village nog het best te vergelijken een goedkoop aanvoelde versie van Disneyland. Daar kan je een skilift in om van het uitzicht te genieten. Helaas waren ze ’vergeten’ te vermelden dat de beroemde skibridge, de attractie bij uitstek daar, tijdelijk gesloten was voor onderhoud. En had ik toevallig al vermeld dat het bewolkt was? Je hoort het al, het zat niet echt mee!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na een tijdje trok de mist gelukkig nog wat op!

Volgende stop was de crocodile farm. Het woord zegt het zelf en de fotos zeggen nog meer!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Helaas zat er die dag niet meer in want toen we terugkwamen was de achterband van onze brommer leeggelopen. Gelukkig heeft het ons niet veel extra gekost, maar de dagtrip zat er helaas wel op.

Een strandwandeling kon nog wel. Alle vormen van watersport zijn hier mogelijk: jetski huren, door de lucht vliegen met een parachute verbonden aan een speedbootje, snorkelen en duiken (hoewel het niet het juiste seizoen was) of op de goed oude banaan. Keuze te over lijkt me. Nu moet ik wel toegeven dat we geen van deze activiteiten gedaan hebben, maar het kan dus wel…
Langkawi - 08
Tot mijn grote vreugde was er ook een karting circuit op Langkawi. De zoektocht bleek deze keer geen helse opgave zoals in Phnom Penh, waar ik van een kale reis terugkwam. Het circuit was zonder meer top. Heel groot en met een leuke flow. Zelfs de karts waren onverhoopt goed. Caroline heeft ook haar eerste rondjes afgehaspeld. Omdat het nog wel even zou duren voor we terug waren in België en de mogelijkheden om te karten hier niet evivident is, kon ik niet anders dan ’s avonds nog eens terug te gaan. Deze keer in een duokart alwaar Caroline ware doodsangsten heeft uitgestaan en zonder meer blij was dat ons kwartiertjes erop zat!
Langkawi - 11 Langkawi - 12 Langkawi - 14
Ter afsluiting van de dag gingen we nog even in de zee gaan, helaas was het maar van korte duur, want al snel kwam er een kwal tegen Carolines rug aangezwommen. Pijnlijke ervaring en uiteraard waren medicamenten bij de apothekers of supermarkten uitverkocht. Gelukkig bracht azijn wel soelaas, en viel het al bij al nog goed mee.

Nog één van de topactiviteiten op Langkawi is island hopping. Wij hebben ervoor gekozen, zoals de meeste overigens, om met de plaatselijke speedboot te gaan (voor minder dan 200 pk doen ze het hier niet).

We merkten tijdens de trip pas dat je ook per 2 een jetski kan nemen. Je ziet dezelfde dingen maar het is toch een tikkeltje spectaculairder, jammer dat we dat niet eerder doorhadden.
Langkawi - 20
Eerste stop een eilandje met een mooi meer en zwemmende makaken. Vervolgens zijn we overvliegende arenden gaan voederen! Zeer indrukwekkend! en tot slot nog naar een mooi eilandje met strand. Deze keer moesten we onze kleren en rugzakken stevig vastleggen onder stenen en stukken drijfhout want, anders waren de aapjes ermee weg! De mensen naast ons op het strand vertrouwenden het alvast voor geen haar en trokken onafgebroken de wacht op. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al bij al is Langkawi zeker een aanrader, vooral als je van een sportieve/actieve vakantie houdt. Het eiland is overigens tax free. In de praktijk komt het erop neer dat het bier iets goedkoper is als in de rest van Maleisië, al is het verschil klein. Maar een paradijsje is het sowieso!
Langkawi - 13 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Langkawi - 09

Auteur

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.