Toegegeven, rondneuzen voor leuke keukengadgets doe ik doorgaans niet op websites voor relatiegeschenken. Maar wanneer de mensen van Pascogifts mij contacteerden met de vraag of ik een give away wilde organiseren op de blog, hing ik daar een heel tijdje rond. Leuke gadgets die ik nog nergens anders ontdekte, waaronder ook een heleboel kook- en eetgadgets, fijn! Ze zouden menig goodiebag kunnen opfleuren. En alles is uiteraard helemaal personaliseerbaar, en als je keuzestress hebt, dan helpt Pascogifts je trouwens graag een handje.

detail-plank

Mij helpen was echter niet nodig: mijn oog viel al snel op een schone antipasti-plank van Jamie Oliver. ’s Avonds thuiskomen na het werk, wat lekkere dingen verzamelen en serveren op een houten plankje, met een biertje of wijntje erbij, zalig toch! Of à la mode van Jamie in 15/30-minute meals gewoon hele gerechten zo presenteren. Je kan geen ‘serveer’planken genoeg hebben, denk ik dan!

antipastiInspiratie van het moment: flinterdun gesneden Oud Brugge, verse vijgen, pompernickel, droge worst met venkel, zwarte olijventapenade en een Palm Triple Hop. Happy apero!

Maar let’s get down to business! Wil je zelf ook zo’n serveerpronkstuk in huis? Ga naar de Facebookpagina van Avocado van de Duivel, ‘like’ ze (moest je dat nog niet doen hé), en vertel me wat jouw favoriete hapje is om te serveren als je volk over de vloer hebt. En dat vòòr 23 oktober 2013, en dan zal ik een onschuldige kat of keukenrobot de winnaar laten uitkiezen…

Met dank aan Pasco relatiegeschenken en promotiemateriaal: http://www.pascogifts.com/nl

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

8 Comments

 1. Ik heb lang getwijfeld… Over een hapje met gerookte forel en zure room, of een assortiment fruits de mer van bij de beter vishandel. Maar als ik eerlijk ben dan kan het enkel artisjok zijn. Een gekookte artisjok, met een homemade vinaigrette waarin gevarieerd kan worden. En waarom? Omdat het volgens mij een hapje is dat enerzijds jeugdsentiment inhoudt en anderzijds nog perfect opgelijnd is met mijn huidige culinaire ‘being’.

 2. Maria De Grande Reply

  Toen ik je plankje zag, moest ik onmiddellijk terugdenken aan onze heerlijke tijd in Oostenrijk met lange bergwandelingen, die dan steevast eindigden ergens in een berghut of jausestation waar we ons lieten neervallen op een bank met zicht op het ons omringende berglandschap en dan kwam de beloning : brettljause, een houten plankje met een selectie van de plaatselijke charcuterie en kaassoorten, omgeven door groentjes, augurken en ajuintjes, vergezeld van brood en een schnapps of edelweissbiertje en om het plaatje compleet te maken, een muziekje op de achtergrond of koeienbellengerinkel…zalig!

 3. Tineke Landwier Reply

  Heel gewoon maar toch heerlijk : tomaat en mozzarella brochetjes en gerookte zalm op toasts met sjalotjes !

 4. Diana De Meyer Reply

  Gevulde tomaatjes met garnaaltjes en mayonaie, en gevulde eitjes met peterselie hmmmm! of een asperge met ham er rond, oook heerlijk! 😀

 5. Pingback: Winnaar give-away hapjesplank Jamie Oliver | Avocado van de Duivel

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.