Dat ik een gin tonic fan ben, dat wist je misschien al. Niet alleen zijn de flessen waarin de spirit verkocht wordt vaak wondermooi (Hendricks! Monkey 47! The Botanist!), alsook de tonics zelf (Fever Tree! Thomas Henry! Fentimans!), het smaakt bovendien ook nog eens fantastisch, zowel als apero als zakkertje, of gewoon omdat het kan. Daarnaast kan je ook nog echt creatief zijn met de garnering. Een schijfke komkommer bij Hendricks, limoenrasp, frambozen,… En zag ik daar nu geen dennenappel passeren in een GT-glas bij Pure C?

Gin tonic is hotter dan ooit, en dat hebben ze bij de nieuwe opgerichte gintonicshop.be slim gezien! Want echt veel verschillende merken gin, laat staan tonic (sorry Uma, I don’t loooove Sssssschweppes), vind je nog niet zomaar in de lokale supermarkt of drankenhandel. Maar goed nieuws dus, voortaan kan je terecht bij de nieuwe webshop gintonicshop.be.

Om de lancering van de shop te vieren, werd ik uitgenodigd voor een GT-tasting met niemand minder dan Jurgen Lijcops, sommelier van restaurant The Glorious, de man die hedendaags furore maakt met cocktails te combineren met fijne gerechten.

Als apero gaat de Hendricks let schijfje komkommer rond, ‘de basis’ zeg maar  in GT-kringen. Veel verder dan dat ben ik ook nog niet geraakt, dus was ik maar al te blij met de proefsessie.

Als 1ste krijgen we een grote bel G’vine Florison met Fever Tree Lemon. Heel floraal (de bloesems zijn mee gedistilleerd), een ideale opener op een zomers terrasje. Het glas is erg belangrijk leren we, om alle geuren en smaken een volle kans te geven. Als garnituur krijgen we een frivole framboos, die het bloemen- en fruitpalet kracht bij zet. Foodpairingsgewijs raadt Jurgen ons een sashimi van zeebaars aan.
 In een martiniglas krijgen we een Amerikaanse gin te proeven: Cold River uit Maine: een destillaat uit aardappelen en daarom veel meer suikers en voller van smaak. Daar past de Fever Tree light bij, een drogere tonic, die de gin naar voor brengt. De verrassende garnituur is een stukje tomarillo, dat aangeraden wordt eerst op te eten, voor het drinken. Weer een straffe smaaksensatie rijker! Kan je je er gelakte paling met soja en gember bij inbeelden? Ik wel!

Er moet een favoriet van de avond zijn, en dan is het wel deze voor mij: een longdrink Gin Mare, kenmerkend voor zijn toetsen van olijven, tijm, rozemarijn en basilicum. Daarbij komt een Fever Tree Mediteranean (“Soms moet je het niet te ver gaan zoeken”, aldus Lijcops), en ook een verrassende ‘roerstaaf’ citroengras, die voor een mooi tegenevenwicht zorgt met de kurkdroge tonic. Subtiele finesse!

Afsluiten (hips ook trouwens!) doen we met de Schotse lassie ‘Gin Carunn’ met Fever Tree Classic, limoen en gecrushte jeneverbes. Rustiek, fijn en elegant. Een echte klassieke ‘G&T’.

Moe maar voldaan zwalp ik naar huis, tevreden met alweer een pak nieuwe smaaksensaties én een webadresje rijker! ——-> gintonicshop.be!
 

 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.