Velen van mijn blogbezoekers zullen het ondertussen al wel weten, maar ik merk toch ook dat veel mensen uit de lucht vallen als ik het over mijn plannen voor 2014 heb, dus daarom: een verduidelijkend blogpostje.

Mijn vriend en ik droomden altijd al van ‘een jaar reizen’, en dat wordt nu eindelijk werkelijkheid: ik nam een jaar tijdskrediet op mijn werk, mijn vriend nam ontslag, en dan in december 2013 is het eindelijk zo ver, en gaan we vertrekken!

Deel 1: van 1 december tot 15 april: Catered chalet

Mijn vriend is helemaal gek van skiën, ik hou van snowboarden, maar vooral ook: koken. Catered chalet is een concept dat vooral bekend is in Nederland. Mensen boeken er in groep een skichalet in de bergen, en er is dan een koppel dat voor hen komt koken. En dat koppel zijn wij!

Wij zijn aangenomen door de Nederlandse organisatie chaletbeyond.nl, en hebben een skichalet ‘La Petita’ toegewezen gekregen in Sauze d’Oulx, dat is een klein dorpje net over de Italiaanse grens in de Alpen, niet ver van het bekendere Sestriëre, en ongeveer 70 km van Turijn. Jaja, dat is in de streek van Piemonte, de streek van de witte truffels, fijne vleeswaren, uitstekende wijnen enz…

sauze d'oulx

buren-linkerzijde-la-petitta 7

Het skigebied heet ‘Via Latea’ en heeft 400 km pistes, 91 km liften, en je kan ook de grens over naar Frankrijk, naar Montgenevre. Het heeft daar al goed gesneeuwd, en het zou er nu het beste zijn van alle sneeuw die al gevallen is!

pistekaart-via-lattea-a342

Elke week ontvangen we een groep gasten van 14 tot 25 personen. Naast een warm welkom zorgen wij elke dag voor een lekker ontbijt, een après-ski hapje, en dan een hopelijk heerlijk diner met voor-, hoofd- en nagerecht. Het is geen hotel, dus wij gaan niet elke dag de kamers helemaal opmaken en een muntje op de kussens leggen, maar toch moeten we er uiteraard voor zorgen dat de chalet er netjes bijligt. Zaterdag wordt onze drukste dag: dan vertrekken de gasten, en komt er een nieuwe groep aan. Dan moeten we de kamers kuisen, en ook nog voor eten zorgen.

Ergens in de week hebben we een avondje vrij, en moeten we geen eten voorzien. En tussen het koken en winkelen door, hopen we natuurlijk nog regelmatig tijd te hebben om te kunnen gaan skiën. Ah ja. En bloggen, wie weet. Het zal dan niet meer gaan over toprestaurants of bloggersevents, maar recepten die goed scoren bij onze gasten… Fingers crossed!

De chalet is al heel goed volgeboekt, maar toch zijn er nog enkele weken voor groepen beschikbaar in februari, en van 20/3 tot 29/3 kan je vrij inboeken voor kleinere gezelschappen, zelfs voor 2 personen. Dat kan dan al vanaf 3 dagen, je kan eigenlijk zelf kiezen hoe lang dan. Alle info vind je op hier, en als je zou willen boeken, geef ons dan zeker een seintje, en vermeld bij boeking zeker dat je ons kent, dan kan er normaal gezien wel een percentje van de prijs.

Deel 2: van begin mei tot eind november: Zuid-Oost Azië

Na een dikke 4 maand hard werken, hebben we wel wat verlof verdiend, en wordt deel twee van de droom werkelijkheid: een lange reis in Zuid-Oost Azië.

312003_10150519629247907_115149091_n

Eerst gaan we nog een weekje of twee terug naar België komen, enerzijds om wat praktische zaken te regelen, anderzijds om vrienden en familie te zien. Ons vliegtuigticket is nog niet geboekt (dat gaat niet omdat onze terugkomdatum verder dan een naar vooruit ligt), maar we vliegen op Bangkok, omdat dat het makkelijkste is voor een visum, en dan afhankelijk van het weer en vluchten die we kunnen vinden, staan volgende landen op het verlanglijstje:

 • Vietnam
 • Cambodja
 • Laos
 • Myamar
 • Thailand
 • Maleisië
 • Singapore
 • China
 • Indonesië
 • En misschien wel Nepal of Nieuw-Zeeland, als het budget het toelaat.

Uiteraard zal ik ook wel van daaruit bloggen, hoewel het dan waarschijnlijk eerder een reisblog dan een kookblog worden. Maar natuurlijk, met het heerlijke eten en street food daar, ik zal het wel niet kunnen laten!

298217_10150520472307907_1210569686_n

Voilà, dat zijn de plannen! Exciting times ahead, maar uiteraard zal ik iedereen in België en alles wat hier culinair reilt en zeilt serieus missen! Hou zeker contact!

En mijn job? Die neemt Pieter van Hot Cuisine de Pierre over! In december 2014 start ik terug. Ik wens hem héél veel succes.

4 december zijn we officieel weg, ’t is maar dat je’t weet 🙂

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

12 Comments

 1. VEEEEEEEEEEEEL PLEZIER!
  En hopelijk komen wij ook nog eens langs en kidnappen we Fritz voor een weekje.

 2. gert @ pocketresto Reply

  Wat leuk! Ik wens jullie een heel fijn jaar vol avontuur …

 3. Oma Marianne Reply

  Super allemaal Caroline!! Wat een bagage aan ervaringen gaan jullie bijhebben als dat jaar voorbij is! All the best van de oma van Lucia of de mama van Ines natuurlijk én de schoonmoeder van de Pieter… 😀

 4. Zotjes, dit was me even ontgaan 🙂 Heel veel plezier tijdens wat hopelijk een plezant jaar zal worden!

 5. Oh wow! grootste plannen! Als je adresjes nodig hebt voor Thailand, vraag maar, al staan de meeste wel op mijn blog denk ik. Ik ben jaloers!! geniet ervan!!

  • Ah super, zal ik zeker eens uitpluizen! Jij ook veel succes met je webshop, ziet er veelbelovend uit!

 6. Pingback: J.E.F., nog eens! | Avocado van de Duivel

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.