Ik hou wel van uitdagingen, zeker die met een culinair kantje. Zo mailde Sarah van Yapado me met de aankondiging dat Bosto een nieuw product heeft: Bosto Cook paella die maar 10 minuutjes werk vraagt om klaar te maken. En het zou erg geslaagd moeten zijn… Ik vind van mezelf dat ik de ongekroonde paella-koningin ben (bewijs, fotocredits voor Photo-copy Ann), ik heb het dan ook leren maken van een rasechte Valenciaan!

Weinig geloof dus dat deze toch wel “paella uit een pakske” zou kunnen concurreren met mijn versie. Maar op een vrijdagavond had ik maar weinig tijd & weinig in huis om iets uit mijn mouw te schudden, dus werd het de paella!

Het pakje bestaat uit twee zakjes, eentje met rijst dat je eerst in de pan gooit en glazig laat worden, een ander met de “groenten en kruiden” (lijkt meer op een minutesoepeke) dat je daarna toevoegt, samen met heet water of bouillon. Op het pakje staat ook dat je er nog scampi’s aan kan toevoegen. Ik kook die halfgaar in het hete water, en voeg ze op het einde toe. Nu heb ik nog een minuutje of vijf, en ga ik nog eens kijken of ik nog wat aan restjesverwerking kan doen. Een potje olijven, wat koriander en een halve puntpaprika belanden ook in de pan, ik werk af met wat citroensap en zogezegd zogedaan verschijnt er na 10 minuten een soortement van paella (ik ga ze wel niet laten zien aan de Valenciaan) op tafel. Lief vindt het lekker, ik wil het geen paella noemen (waar is die heerlijke ‘soccarat’ aka het halfverbrande krokante korstje?), maar ben best wel tevreden van deze quick-fix.

Ik ben helemaal geen voorstander van ‘instant’-maaltijden, maar mits wat pimpen kan je toch wel heel snel een deftig gerecht op tafel zetten. Altijd handig dus om een van deze ergens achter de hand, achterin de kast te hebben! Maar concurreren met de paellakoningin kan het toch niet 😉

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.