Groot alarm enkele maanden geleden in Antwerpen: Frituur n°1 bleek gesloten te zijn!

Voor wie op de parking woont: Frituur n°1 is naast de kathedraal en St.-Anneke plage een waar monument in Antwerpen, en nog meer onze-lieve-vrouw-van-n°1 Maria.

Volgende week (van 26 november tot 2 december) is het Week van de Friet, en als ambassadrice nomineer ik dan ook unaniem Maria van Frituur n°1. Zo is zij niet enkel een fantastisch rekenwonder en levert ze de snelste service van’t Stad, ze is de ultieme bewaker van ons Belgisch erfgoed, en weigert zo resoluut om elke Hollander die een ‘bakkie patat met pindasaus’ vraagt, te bedienen. Love it! De combinatie Maria – Frietjes is dan ook een match made in heaven, getuige haar “veel-gelikete” Facebook pagina, en ook de positieve reacties die ik al kreeg op een artikel dat ik er op Spotted By Locals over schreef.

Maar goed nieuws dus, sinds enkele maanden draait n°1 weer op volle toeren! Voor al wie houdt van een goudgeel, knapperig, dampend warm, uniek-geurend, comforting, fond-ke leggend frietje!

Wie kan eraan weerstaan?

Het zal moeilijk zijn deze week, met tal van leuke initiatieven!

  • Zo kan je deze maandag alvast jouw (gratis) eerste frietjes meepikken op één van de twunches in Antwerpen, Leuven en Gent.
  • ‘Frietreporters’ zullen infiltreren bij andere journalisten en een pakje dampende frietjes onder de neus van politiekers, bekende figuren, topsporters en fotomodellen duwen… Wie zal het kunnen weerstaan? Het resultaat zie je dagelijks na het journaal van 19u op één. Tune in!
  • Doe de test: kan jij raden of een slapende student, een fitnessende sportieveling of buitenwipper aan frietjes van de frituur kunnen weerstaan? Je vindt het allemaal op weekvandefriet.be.

Mijn bezoekje aan Maria staat alvast met stip in mijn agenda deze week genoteerd! Tweeten/instagrammen doe je trouwens met hashtag #weekvdfriet! Friet ze!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.