Ik heb vandaag samen met een vriendin een nobele poging ondernomen om zelf macarons te maken, je weet wel, die snobby kleurrijke koekjes die ze voor dezelfde gewichtwaarde als goud in Parijs verkopen.

Het is een leerrijke zondagnamiddag geworden, en we zijn nog niet helemaal tevreden over het resultaat: het eerste deel van de koekjes liep helemaal uit en barstte open bovenaan. Na wat geëxperimenteer zijn we erin geslaagd om het deeg wat vaster te maken en mooie ronde koekjes te verkrijgen. Nu hebben ze wel niet dat typische ‘macaronvoetje’ meer. Er zijn nog een paar ideetjes hoe we dit kunnen oplossen, maar da’s voor een volgende keer. Dus hopelijk binnenkort kan je hier hét recept vinden voor perfecte macarons. Voor die van nu zullen we het bij ‘artisanaal’ houden :-). Lekker zijn ze alvast wel, oef!tumblr_lj3a0rJbKU1qe0430o2_500tumblr_lj3a0rJbKU1qe0430o1_500 (1)

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.