Over eten bloggen, voor een kookwebsite werken, zelf een cateringbedrijfje opstarten… het heeft zo zijn voordelen: dagelijks de heerlijkste gerechtjes zien passeren en fabriceren, kookworkshops, vele etentjes enz… Allemaal erg lekker en plezant dus! Maar! Die verleidingen hé, al die lekkere taartjes, al dat eten op die smakelijke website zetten waar je enorm veel honger en goesting van krijgt, het is soms echt een kwelling! En de weegschaal die brengt meer en meer slecht nieuws.

Maar toen kwamen de Weight Watchers op de proppen met een uitnodiging voor een dinertje met de voorstelling van hun nieuwe systeem: Weight Watchers Propoints Plan 2.0, met als belangrijkste vernieuwing: geen punten meer tellen!

Een gratis etentje bij Tomate Rouge (die in BXL, niet in NY helaas), een revolutionaire manier om kilootjes verliezen? Wat een paradoxale heerlijkheid, aldus daar was ik graag bij.

Op de avond zelf worden we zeer vriendelijk ontvangen, en krijgen we een glaasje champagne in onze handen geduwd. Voor bij de bubbels zijn er lichtjes geblancheerde groentjes met een platte-kaasdipje voorzien. Fris en lekker! En dan komen ze ook nog eens rond met mooi ogende en vooral lekkere hapjes, zij het niet in grote hoeveelheden natuurlijk.

Uitnodigend ligt er op de tafel bij elke zitplaats een iPad, waarop een presentatie zal gegeven worden. De mensen van Weight Watchers vertellen ons wat meer over het merk, enkele succesverhalen komen aan bod (en zelfs live: een wel erg mager kereltje komt vertellen dat hij met Weight Watchers maar liefst 85 kg is afgevallen, astemblieft!), en dan is het tijd om het nieuwe systeem uit te leggen: blijkt dat je binnen het Pro Points programma ‘telvrije’ dagen kan inlassen: die dagen mag je enkel producten eten uit hun ‘groene lijst’, oftewel gezonde producten die allemaal goed vullen (met een groene verzadigingsfactor zoals zij dat noemen), plus twee porties vetstof die je ‘kostenloos’ mag gebruiken. Wat je die dag eet dat niet van die lijst komt, moet je van je ‘weekreserve’ aftrekken: dat zijn 49 punten die je per week extra mag gebruiken.

Klinkt wel goed, en als ik die lijst eens goed bekijk, valt dat wel mee precies: aardappelen, pasta, eieren, yoghurt, tofu, zowat alles van vis, alle mager vlees en vers fruit en groenten. Natuurlijk kan ik je nog niet vertellen of het nu allemaal wel werkt, maar wat we daarna kregen kan mij alleen maar goeds doen vermoeden: de chef van het restaurant stelde voor ons een menu op met enkel groene producten, en dat het gesmaakt heeft, amai! Als voorgerecht was het een carpaccio van sint-jacobsvruchten, avruga-kaviaar, brunoise van groene selderij en knol en een emulsie met oesters. Vervolgens het hoofdgerecht baby gebraden lot met mirepoix van groentjes, bouillon van kokos à la “basquaise”.   Allemaal zeer smakelijk, maar  de absolute topper was toch wel de ‘destructured’ appelstrudel, met allerlei verschillende texturen van appel, rozijnen en slechts één klein stukje bladerdeeg, dat zo geïsoleerd des te meer smaakte. En ik zou het bijna vergeten: bruin brood ijs. Lekker hoor!

Het was een leuke avond, uiteraard kwam ik zonder opgeblazen gevoel van tafel, en zoals dat hoort bij zo’n avond, kregen we nog een rijkelijk gevuld goodiebag mee naar huis, met daarin het volledige infoboekje van het nieuwe Pro Points 2.0 plan, een boekje met alles van voedingsmiddelen in met punten bij, een mooie sushi-set en het nieuwe kookboek van WeightWatchers: Stap voor Stap… Een erg mooi boek waar ik ongetwijfeld wat recepten uit ga klaarmaken, met de goede voornemens-periode in het verschiet.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.