Voilà, dat was het dan weer. Een 2000 km gereden, tal van heerlijke etentjes, plus ? kilo op de weegschaal (ik durf me nog niet te wegen, maar Sarah merkte zeer gevat op dat ze waarschijnlijk foie gras van ons gaan kunnen maken), 4 absolute verwendagen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdagochtend stond een voormiddagje ontspannen op het menu, in de spafaciliteiten van ons hotel. Ze staan bekend voor hun vinothérapie, en dat mochten wij dan uitproberen. Eerst kregen we een uitgebreide gezichtsbehandeling, met allemaal producten op basis van druiven uit de wijngaarden rondom. Een heerlijke sensatie! Verder stond er wat relaxen op het programma, Sarah en ik placeerden ons in een grote wijnton buiten die dienst deed als jacuzzi. Dan kregen we een spa-jetbad waar de schoonheidsspecialiste vrolijk een glas rode wijn ingoot. A glass a day keeps the doctor away! Als laatste kregen we een honing-wijn pakking waarbij je letterlijk vol wordt gesmeerd met een mengeling van honing en druiven, en dan in zo’n saunapak wordt gestoken. Ik proefde stiekem eens van het goedje, en het smaakte inderdaad erg lekker, hihi.

Helemaal ontspannen maar een beetje suf stapten we terug buiten. Ik kon het niet laten om enkele van die heerlijke producten te kopen voor later thuis (om op mij te smeren, niet om stiekem van te proeven wel te verstaan).

Eigenlijk stond er ook nog een bezoek aan een foie gras-kwekerij op het programma, maar we liepen de laatste dagen eigenlijk al heel de tijd een beetje achter ons programma aan, en hadden ook nog niet overdag in Bordeaux rondgelopen, dus sloegen we die voor één keer over, waarvoor onze excuses!

Naar Bordeaux dan! Bordeaux is een gezellige stad met een mondaine ‘feel’. Als de zon hier schijnt, voel je dat de côte d’azur niet meer veraf is. De zon wilde echter niet altijd mee, maar we konden gelukkig schuilen in de vele boetiekjes en delicatessenwinkeltjes. Zo belandden we bij de specialist van de cannelés, en moest ik natuurlijk een doosje kopen! Wie mij één dezer tegen het lijf loopt, krijgt gegarandeerd ééntje aangeboden.

Afsluiten deden we in een visrestaurant, waar we een grote schaal zeevruchten en oesters bestelden. Dat smaakt altijd :-).

Na een laatste heerlijk ontbijt in ons schitterend hotel, stond ons nog een hele tocht naar huis te wachten. Met een nieuwe playlist klaar op de ipod bolden we vlotjes naar Orléans, waar ons een laatste sterrenlunch stond te wachten. Het wachten duurde blijkbaar iets te lang, en een half uurtje na de reservatie voorzien was mochten we niet meer binnen bij Le Lièvre Gourmand. Jammer, maar we lieten het niet aan ons hart komen, kwestie dat onze smaakpapillen de voorbije dagen al meer dan verwend geweest zijn. De maître kon het echter wel niet laten om ons op onze plaats te zetten dat hij aan ons een tafel verloren was. Vrij grof en gewoonweg niet nodig me dunkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaar we hadden ons oog al laten vallen op een hippe bistro in Orléans: Lift. Daar namen we een brunch in buffetstijl en klonken we op deze fantastische trip met de Peugeot 208. Omdat we er toch waren, wierpen we snel even een blik op de riante kathedraal van Orléans, zochten we tevergeefs naar Jeanne d’Arc en was Sarah helemaal vertederd door de peperkoekenhuisjes daar.

In de laatste rechte lijn naar huis moesten we nog even over de drukke ring van Parijs, maar dat viel al bij al goed mee, en zongen we luidskeels mee met ‘My Favorite Game’ van The Cardigans, hét ideale roadtripnummer!

Met veel spijt maar ook gigantische dankbaarheid gaven we de sleutel van ‘ons Peugeotke’ terug af aan de hoofdzetel van Peugeot in Nijvel. Dit was sensationeel!

Merci @sNarah voor het fantastische gezelschap, merci @PeugeotBelux en @DidierBlokland en Buzzparadise.com voor deze uitzonderlijke gelegenheid, merci @yannbalbaert voor het leuke idee, merci @IPtravel voor de organisatie en natuurlijk merci @Peugeot208 om ons veilig terug thuis te brengen.

Kreeg je het water in de mond van al onze culinaire en roadtrippende belevenissen? Check dan zeker eens de Facebookpagina van Peugeot Belgium want je kan onze reis gewoonweg zelf ook winnen!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.