Als je een beetje bent zoals mij, dan puilt je boekenkast ook uit van reisgidsjes en magazines waar interessante eetplekjes instaan. En toch kan er nog altijd ééntje bij, of drie in dit geval! Er zou maar eens een adresje moeten instaan dat je nog niet kent. Bij kookboeken is dat eigenlijk net zo bij mij: staat er één recept in dat ik interessant vind, dan is het een keeper voor mij.

Vanaf zaterdag komt De Morgen drie weken lang met drie ‘eetgidsjes’ op de proppen, die je à €4,95 ’t stuk bij de gazet kan krijgen. Opgedeeld in drie delen: Antwerpen, Brussel en Gent/Vlaanderen.*

Hometown Antwerpen ken ik natuurlijk goed, maar ’t is toch zoals ik al zei, en zitten er toch ook weer te ontdekken pareltjes bij. Restaurantjes die ik misschien al wel eens gepasseerd was, maar er toch wat dodgy vanbuiten uitzien. Zoals de met TL-verlichte Chinees in de Van Wesenbekestraat of een Portugees op het Sint-Jansplein. Maar kijk, met dit gidsje in de hand durf ik me met een gerust hart laten leiden. Want er staat ook steeds omschreven door dé Luc Hoornaert wat de specialiteiten zijn, ‘Must Eat’ quoi!

musteat1

De opdeling van de restaurants en eetzaken kan je op z’n minst origineel noemen: chopsticks, lepel, mes&vork en vingers. Afgaande op de ’tools’ die je zal nodig hebben. Dat geeft soms grappige combinaties, zoals op de ene pagina een Indiër waar je wordt verondersteld om curries op te slurpen, en op de volgende pagina een koffiezaakje met ontbijtgranen om binnen te lepelen. Of het contrast kan niet groter zijn: op de ene pagina de drie sterren van Hof Van Cleve, op de volgende een eethuisje (’t Klokhuis in Gent) waar stoofvlees met ‘zurkelplets’ de specialiteit is.

En daar hou ik nu net van: ik kan echt genieten van een  heerlijk sterrendiner, maar evengoed van een eenvoudige spaghetti die echt goed klaar gemaakt is. Wie niet trouwens? En dat maakt deze gidsjes echte ‘must haves’.

Bij de boekjes hoort trouwens ook nog een gratis app, maar die is pas vanaf zaterdag beschikbaar denk ik.

* Blijkbaar is het eerste gidsje over Antwerpen al voorbije zaterdag 28 september verschenen. Maar geen nood, wie toch graag het Koekenstadboek wil, kan nabestellen via een bon in de krant!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.