Hallo!

Eindelijk: ik heb een kookblog gestart! Voor zij die mij kennen, zal dat niet zo’n verrassing zijn. Ik hou van koken en schrijven, dus eigenlijk ben ik er nog veel te laat mee begonnen. Maar nu ik wat meer tijd (voor mezelf) heb, heb ik extra veel goesting om hier een leuke/lekkere site van te maken.

Voor zij die mij niet kennen: welkom! Even voorstellen: ik ben Caroline, 27 jaar; een goede leeftijd om te besluiten mijn droom waar te maken en kok te worden. Ik sta al sinds ik groot genoeg was om boven het aanrecht te kijken achter de potten, en de interesse is sindsdien enkel nog gegroeid.

Tot voor kort bleef het bij hobbykokkerellen, maar nu wil ook de carrièresprong wagen. Ik heb hiervoor in de reclame gewerkt als copywriter; een leuke en creatieve job, maar ook één die veel van me eiste, waardoor op den duur alle creativiteit en dus ook de fun verdwenen was.

Vandaar: een carrièrewending. Wat doe ik dan zoal om die droom te verwezenlijken? Natuurlijk: véél koken. Ik probeer elke maaltijd aan te grijpen om nieuwe dingen te proberen, bij te leren. Leren koken: momenteel volg ik de module ‘Initiatie koude keuken’ aan de Antwerpse PIVA, vorig schooljaar ook al ‘Nagerechten’. Dit is misschien echt de basis, maar ik leer enorm veel bij en ’t is dan ook nog eens superplezant. Verder heb ik een kookboekverslaving: ik heb al een enorme collectie, en lees ze meestal van voor tot achter. Ik moet me altijd enorm inhouden in boekenwinkels om een kookboek te kopen, ook al staat er maar één nieuw recept in. Gelukkig biedt de bib soelaas. En dan sta ik ook op de wachtlijst om een volwaardige kookopleiding te volgen bij de VDAB. Het is nog wel even wachten, maar no big surprise dat ik dat niet zo erg vind: des te meer tijd ik heb om te koken, en oh ja… te bloggen natuurlijk!

Waarover ga ik dan bloggen? Mijn favoriete recepten, nieuwe ontdekkingen, winkels en restaurants, links, tuinieren … Fin, alles is mogelijk als’t over eten gaat. En af en toe zal hier misschien ook wel iets anders staan, als ik er een indigestie van gekregen heb ofzo :).

Als ik foto’s post, zullen dat misschien niet altijd topcomposities zijn. Ik hoop me ook ooit in de (voedsel)fotografie te kunnen verdiepen, maar one passion at a time! Nu neem ik vooral foto’s met mijn gsm, da’s snel en makkelijk, want ten slotte is het de bedoeling dat ik hier véél post, en niet alles uitstel om dat ik nog een hoop foto’s moet bewerken.

Fin, ik heb er goesting van gekregen, u ook?

Smakelijk!

Caroline

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.