Mijn groene vingers begonnen te jeuken toen ik in mijn vorig appartement 4 jaar geleden introk. Bij mijn ouders thuis had ik daar nooit enige interesse in gehad. Maar het idee dat je je eigen tomaatjes kan gaan plukken in je tuin leek te aanlokkelijk. Op dat appartement had ik een klein tuintje van zo’n 10 vierkante meter en een balkonnetje.

Ik ben dan beginnen experimenteren met kruiden, groenten en fruit. Met zeer wisselend succes. Er zijn jaren geweest dat ik een gigantische plant basilicum kon oogsten, en andere jaren dat het net niets opbracht. Vooral door de beestjes eigenlijk: vanaf het tweede jaar waren de blad- en schildluizen niet weg te krijgen. Ik heb wel enkele biologische producten geprobeerd, maar dat bleef toch wel een intens proces met weinig resultaat. Jammer. Ook groenten waren nooit echt een succes: gekochte tomatenplantjes deden het meestal wel, maar iets uit zaad opkweken (meestal in grote bloempotten) bracht amper vruchten op. Alleen een gelukkige frambozenstruik in het hofje bracht me jaarlijks in juni zo’n tien heerlijke framboosjes per dag op, zomers genieten!

Nu verhuis ik naar een dakappartement met een groot terras, alwaar ik een nieuwe kruidencollectie hoop te kweken, én kreeg ik het leuke nieuws dat ik samen met een vriendin een volkstuintje mag verbouwen. We schreven ons zo’n anderhalf jaar geleden in, en nu was er ééntje beschikbaar voor ons, vlakbij Berchem station. Het nadeel is wel dat de vorige eigenaar het hofke een jaar lang verwaarloosd heeft. De ‘bewaarders’ van het volkstuintjescomplex hebben de mens te vergeefs proberen te contacteren, met de gekende onkruidoverwoekering tot gevolg, en daar mogen wij nu aan beginnen te spitten! Maar de ‘tuiniertools’ van de mysterieuze tuinier zijn niet mee met de noorderzon verdwenen en we mogen die nu gewoon hebben!

Vorige zondag begonnen we er met goede moed aan, en na 3 uur spitten en onkruid uittrekken… hebben we elk begot zo’n 10m2 grond vrijgemaakt. Er wacht ons dus nog wel wat werk, maar we zien dat gewoon als een leuke, gezellige work-out. Hopelijk kunnen we hier in het voorjaar een mooie voor & na foto posten, en beter natuurlijk nog: een volle groentenmand!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.