Recente Berichten:
  • Phở gà: Vietnamese kippennoedelsoep
  • De culinaire troeven van Riemst (Limburg) + recept met grotchampignons
  • De lekkerste gebakken cheesecake met speculaasbodem
  • Cornribs met misoboter en shichimi togarashi
  • Sparkling wine: ideaal voor de feestdagen
  • Coquille, hazelnoot, truffel, witloof uit Finesse
  • Thaise vongole: “tom kha thalay”
  • De meest creamy hummus
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • Pinterest
  • BlogLovin
  • YouTube
Avocado van de Duivel
  • Recepten
    • Index
    • Asian
    • Avocado
    • Bijgerecht
    • Brunch
    • Comfort food
    • Drinks
    • Fishy
    • Hapjes
    • Maar zo gezond
    • Pasta
    • Salade
    • Soep
    • Sweet
    • Veggie
  • Restaurant
    • Index
    • Antwerpen
    • Brussel
    • Gent
    • De Vlaanders
  • Op reis
    • Index
    • Foodie city guides
    • België
    • Cambodja
    • Duitsland
    • Frankrijk
    • Laos
    • Indonesië
    • Israel
    • Italië
    • Maleisië
    • Marokko
    • Myanmar
    • Nederland
    • Noorwegen
    • Singapore
    • Slovenië
    • Spanje
    • Sri Lanka
    • Thailand
    • UK
    • Verenigde Staten
    • Vietnam
    • Zweden
    • Zwitserland
  • Kookboeken
  • Contact
    • Over mij
    • Freelance
  • Search for:

Restaurantwerpen - Antwerp’s Finest food places

restaurantwerpen

🅰️Fichenbak van Antwerp’s finest food places 🤤Gecureerd door @avocadovandeduivel 📲Social media coaching for hospitality. DM me! restaurantwerpen.be

Zeker en vast toegevoegd aan mijn favorietenlijstj Zeker en vast toegevoegd aan mijn favorietenlijstje: @eppo.eppo.eppo! Ik mocht al gaan voorproeven in hun pop-up en dan nu ‘voor echt’ bij de opening. Op de locatie waar het restaurant van @yust.housing was, het werd wat cosier en ‘moody-er’ ingericht, met originele details (zoals de e p p o letters op de tapkraan). Je kan kiezen voor een chef’s menu of à la carte, wijnpairings by @daanguelinckx. Er zijn trouwens ook enkele zeer exclusieve wijnen die je per glas kan proeven. Allemaal voer voor een heerlijke avond (of lunch). Welkom Eppo!

Keywords: #newbistro #berchem #lunch #diner #openopzondag #openopdinsdag
Terug van even weggeweest: @aposantwerp, Japanese Terug van even weggeweest: @aposantwerp, Japanese homecooking with a Belgian twist! Op het Groen Kwartier, vlak om de hoek van @paktantwerpen vind je deze gezellige Japanse bistro. Leuk, gezellig interieur, fijne bediening, mooie drankkaart en originele kaart met o.a. ramen, onigiri 🍙 en een voordelig setmenu. Top daar!

Keywords: #japans #ramen #homecooking #groenkwartier #lunch #diner #openopzondag
Coming soon: @eppo.eppo.eppo Een nieuw concept van Coming soon: @eppo.eppo.eppo
Een nieuw concept van @yust.housing. Hun restaurant krijgt een volledig eigen identiteit: eigentijds, no nonsense, degelijke producten, veg focused,… Zo heb ik zelf mogen proeven tijdens een pop-up die ze organiseerden om het nieuwe concept voor te stellen. En man man man, was ik van mijn sokken geblazen! Zó lekker, zo origineel, echt 100% mijn ding. Je zal à la carte of een menu kunnen eten bij Eppo, ook vegan-friendly (dus ook een ideale combo om met je vegan friends uit eten te gaan, ook als jij niet per se vegan wilt eten 😏). Food door @laurens_jasperse, drinks door Antwerpen hospitality royalty @daangeulinckx. Eppo gaat open bij Yust vanaf 19 april, ik reserveer alvast een tafeltje!

Keywords: #nieuwinantwerpen #berchem #newbistro #lunch #diner #openopdinsdag
Nieuw op’t Nieuw Zuid: @barchel_antwerp. ’T Is Nieuw op’t Nieuw Zuid: @barchel_antwerp. ’T Is te zeggen, er was daar eigenlijk al een vestiging van de leuke ontbijt-/brunch-/lunchbar, maar die locatie werd te klein, dus ze trokken in in een nieuw pand. Industrieel en modern, zoals de wijk het betaamt, maar met dezelfde hartverwarmende kost op de kaart die we gewend zijn van Barchel: flatbreads, avo toast, shakshuka, pancakes,… en uiteraard ook homemade ice teas en limonade, goeie koffie. En gebak! Alles dus wat je van een goede lunchbar verwacht, en nu dus ook op’t Nieuw Zuid!

Keywords: #nieuwzuid #lunch #ontbijt #openopzondag #openopdinsdag #koffiebar
@wayku.be Asian-Peruvian street food Na de heerlij @wayku.be Asian-Peruvian street food
Na de heerlijke zaak @limanikkei.be, openden Mayra en Luis een tweede, kleinschaliger restaurant, met Nikkei street food! Ik ging al naar de opening, maar wilde toch ook eens gaan proeven op een ‘gewone’ donderdag. De kaart is klein maar goed uitgekiend. Helaas is de huisspecialiteit ‘charcoal chicken brasa’ net niet beschikbaar, maar ik zet mijn tanden met plezier in de chickenburger ‘Tokyo’ met crispy karaage kip en kimchi gochujanmayo. Lekker, al had ik hier ook wel een extra groentje tussen gelust. De sweet potato fries zijn van de beste die ik al at. Lekker krokant en met een heerlijk sausje erbij: Andean sauce, aji mayo of kimchi mayo, probeer ze allemaal! Ik wil ook nog wel eens teruggaan voor de lunch, dan staan er o.a. sando’s en bowls op het menu. Leuk en origineel street food adres aan de kaaien, wat een aanwinst weeral!

Keywords: #nikkei #peruviaans #japans #streetfood #openopzondag #lunch #diner #terras #antwerpencentrum
Er waait een frisse (lente)wind bij @racinepakt! 🌸
Altijd al fan geweest van dit fijne ontbijt- en lunchadres op @paktantwerpen! Nu heeft @ellendestuyver de keuken volledig overgenomen, en dat proef je 😋. Zalige loaded zuurdesemboterhammen (van bij @_bloemberen), originele salades met vooral véél groenten, goeie koffie, originele sapkes en bangelijk homemade gebak! ’t Is daar altijd gezellig zitten en het is helemaal uitkijken naar de lente/zomer om op dat zalige dakterras te gaan genieten. Op de foto’s: een bangelijke toast cannibale (met de beste preparé), hibiscus ice tea en zalige cheesecake met (versgedraaid!) passievruchtenijs. YUM!

Keywords: #paktantwerpen #groenkwartier #ontbijt #lunch #brunch #terras #koffiebar #gebak

Disclaimer: Ik werk samen met Racine voor hun social media/communicatie, maar deze post is 100% eigen initiatief en zelfbetaald
Een goeie klassieke bistro in Antwerpen, ik kan ze Een goeie klassieke bistro in Antwerpen, ik kan ze op één hand tellen, en daar tel ik voortaan @lepetitdeli_bistrot bij! Op het Nieuwe Zuid, langs de Ledeganckkaai kan je voortaan echt lekkere Belgische en Franse klassiekers eten ‘comme il faut’, zij het met hedendaagse twist. Goeie producten, met liefde en respect klaargemaakt, supervriendelijke bediening en zicht op dat eerste lentezonnetje over de Schelde,… Dát was genieten! Merci Le Petit Deli voor de uitnodiging 💙. Als je nadien nog wat tijd over hebt, is het altijd fijn om even door de nieuwe wijk te struinen, @timvanlaere_tvl eens te bezoeken,… 

Keywords: #nieuwzuid #bistro #brasserie #openopmaandag #openopdinsdag
Ál-tijd goed bij @missionmasala_bombaybbq. Ik ont Ál-tijd goed bij @missionmasala_bombaybbq.
Ik ontdek zelf ook graag de nieuwe adressen, maar laten we vooral ook niet de klassiekers, de vaste waarden in Antwerpen vergeten 🫶. In die categorie hoort zeker ook Mission Masala, op de Troonplaats. Al regelmatig geweest, maar het was al even geleden… maar dus altijd fijn om hier terug te komen! Een geweldige cocktailkaart (o.a. ook enkele cocktails met hun eigen rum 👍) en een gevarieerd Indisch sharing menu zijn de hoogtepunten van dit bezoek. Die chili spruitjes 🤤, de ribbetjes, de boom ting butter chicken,… it’s all sooo good 🥹. Of misschien nog wel het meeste lof voor de geweldige bediening 🥰 (én de übercoole graphics). Cherish your classics kids!

Keywords: #Indisch #Antwerpenzuid #diner #openopdinsdag
Hoe maak je verse cannoli? (English below 👇) Ik Hoe maak je verse cannoli? (English below 👇)
Ik mocht mee gaan kijken (en helpen) bij @cannolobar bij Giorgio en Delphine in Antwerpen. Zij serveren Siciliaanse street food en zijn echte specialisten in cannoli. Heerlijke luchtige en krokante buisjes gevuld met zoete schapenricotta en nootjes, een echte Siciliaanse specialiteit, die helaas niet vaak meer op ambachtelijke wijze gemaakt worden, maar dus wel door Giorgio! Hij maakte er zijn eigen verfijnde versie(s) van, en dat kunt ge dus gewoon zo, vlak bij ons in de buurt, proeven! Dikke dikke aanrader, ga zeker eens langs bij deze hartelijke mensen bij Cannolo Bar (Huikstraat 2 Antwerpen). 

How to make fresh cannoli!
I was invited by Giorgio and Delphine to come look how fresh cannoli are made at Cannolo Bar in Antwerp. They serve Sicilian street food and homemade cannoli. Delicious brittle dough tubes filled with sweet sheep’s ricotta and nuts, a true Sicilian specialty. Rare to find fresh and homemade, but Giorgio still does it! He’s designed his own refined version(s), and you can taste them just around the corner in Antwerp! Go and have a taste of them with these lovely people at Cannolo Bar (Huikstraat 2 Antwerp). 

Keywords: #siciliaans #gebak #cannoli #Antwerpencentrum #italiaans
Appreciation post voor de bangelijke koffiekoeken Appreciation post voor de bangelijke koffiekoeken van @caffenation_coffee Blue Bakery 💙. Ik geraak meestal pas in de namiddag bij Caffenation Blue (naast de muziekschool van mijn zoon, zéér handig!), maar de zalige koffiekoeken en patisserie zijn dan meestal al hopeloos uitverkocht 🥲. Fijn om te weten dat ze in het weekend ook te verkrijgen zijn bij Caffènation Pakt (en Nationale Bank vermoed ik). Wat een toppers toch bij Caffènation, niet enkel voor de koffie maar nu dus ook voor de patisserie 🥹.

Keywords: #koffiebar #bakkerij #elkedagopen #patisserie #koffiekoeken #antwerpencentrum
@quitefranklyantwerpen een gloednieuwe retro ‘Am @quitefranklyantwerpen een gloednieuwe retro ‘American Diner’ in’t Stad!
Zó blij met dit leuke nieuwe adres in Klapdorp! Leuk vintage interieur (inclusief helblauwe en shiny chrome dinerstoelen én toog), authentieke ontbijt- en lunchkaart met echte American classics zoals buttermilk pancakes, Rueben sandwich, cheeseburger en sloppy Joe’s! Ik ging voor die laatste, dikke aanrader. De gigantische homemade pickle is ‘the cherry on top’. 

Keywords: #diner #antwerpencentrum #ontbijt #lunch #openopzondag #openopdinsdag #Amerikaans
Nieuw op de St-Paulusplaats: @smudged_antwerp Het Nieuw op de St-Paulusplaats: @smudged_antwerp
Het pand waar vroeger (als in héél vroeger) ribbekesrestaurant Amadeus huisde, heeft eindelijk een nieuwe bestemming gevonden: Smudged! Van de peoples van @dogmacocktails: drinks, food en 80’s Italodisco. Klinkt allemaal wel wat hipster, maar dat valt goed mee. Smudged is coooool, maar ook hartelijk! Leuke vibe, originele cocktails en geweldig lekker eten! Ik proefde een ‘txistorra’ worstenbroodje, een hele originele veggie lasagne van spitskool en de meest smudgy Baskische cheesecake. Doe daar die geweldige muziek en origineel interieur (met hier en daar een Lynchiaanse knipoog naar Amadeus), en je hebt garanties voor een fijne avond. 🕺🏻

Keywords: #cocktails #neobistro #antwerpencentrum #openopdinsdag #diner #uitgaan
De vriendschap vieren, dat doe je op bijzondere pl De vriendschap vieren, dat doe je op bijzondere plaatsen! Ik trok op “Galentine’s” met bestie @sofieberteloot naar @glass_antwerp. Were we in for a treat 🥰! Echt pure verwennerij de hele avond lang! Chef @woutervantichelen haalt duidelijk zijn inspiratie uit de Franse keuken, maar geeft de gerechten een laagje extra sparkle. Luxueus zonder pretentieus te zijn. Nog meer charme door de galante bediening en excellente wijnpairings. Echt perfect voor een avondje “vieille école” genieten 😉. Bedankt voor deze heerlijke invite @glass_antwerp @jurgen_lijcops @saskiathewicked 

Keywords: #michelinster #antwerpenzuid #diner #openopdinsdag
Mighty fine dining @restaurantfinefleur! Ik kreeg Mighty fine dining @restaurantfinefleur!
Ik kreeg de kans om de 5-gangenlunch bij Fine Fleur te gaan proeven, met de beste front row seats in de wereld: van aan de chef’s table, pal in de keuken van het restaurant! Een werkelijk unieke ervaring. De buzze van de keuken, gecombineerd met ultieme verwennerij van hapje tot mignardise 🥰. Ik zeg dat niet vaak, maar álles was zo verfijnd en op smaak, inclusief non-alcoholic pairing. Als ik dan toch een favoriet moet kiezen, was het een bereiding met aubergine, parmezaan en basilicum én het hoofdgerecht met Duroc, barbecuelak en Koreaanse jus.  @thomasdiepersloot en team maken er echt een geweldige ervaring van. Dikke aanrader, you’re in for a treat!

Keywords: #finedining #antwerpencentrum #botanicsanctuary #michelinster #lunch #diner
Je neemt een street food klassieker, en maakt daar Je neemt een street food klassieker, en maakt daar een heerlijke ambachtelijke versie van… dat doet @ninja.antwerp met kebab, and they nailed it! Zalig gebraden vlees bij houtvuur, vers gebakken flatbread, topdips en slaatjes, het zit allemaal goed! We gingen o.a. voor iskender, een bekend Turks gerecht (maar nieuwe ontdekking voor mij): krokante stukjes brood met fijne lapjes rundsvlees, tomatensaus, yoghurt en gesmolten boter. Héél lekker! Een goeie om met z’n twee te delen. Daarbij ook nog hummus met falafel, baba ganush, yoghurtsaus en sheperd’s salad. En uiteraard flatbread. Allemaal goed op smaak en gebalanceerd. De hype lijkt echt te zijn, want elke avond staan hier mensen aan te schuiven om te komen proeven, ik snap ze! Succes Ninja 🥷! *invited om te komen proeven…

Keywords: #kebab #Turks #streetfood #antwerpenzuid #openopzondag #lunch #diner
Ge-wel-dige verjaardagstaart van @patisserievanlit Ge-wel-dige verjaardagstaart van @patisserievanlith voor zoonlief! 
Ik wilde al lang eens bestellen bij hen, en dit bleek de ideale gelegenheid te zijn. Je hebt keuze uit verschillende smaken, en kan kiezen voor een letter of getal, in 2 formaten. We gingen voor pâte sucré met vanillecrème, amandelcrème en seizoensfruit. Niet te zoet, maar toch smulden de kindjes er enthousiast van. Dat seizoensfruit was echt top van kwaliteit en heel mooi afgewerkt (die partjes bloedappelsien à vif 👌 verraden écht craftmanship). Dikke aanrader en ook nog eens aan huis geleverd! Hier ga ik nog vaker bestellen ☺️. 

Keywords: #patisserie #levering #verjaardagstaart #antwerpennoord
Guldenvliesstraat 60, hier wordt Antwerpse horecag Guldenvliesstraat 60, hier wordt Antwerpse horecageschiedenis geschreven! Na de startplek van @veranda_antwerp en enkele jaren het legendarische Sail & Anchor gehuisd te hebben, strijkt @chef_kubulewski er neer met @soixante.antwerp. Met genoeg herinneringen aan wat er was, maar met ook genoeg subtiele ingrepen in het interieur om zich de plek helemaal eigen te maken, belooft Soixante een nieuwe klassieler in Antwerpen te worden. Er is een vast menu (zo heb ik het liefst!) met 7 gangen, waarvan je zelf kan kiezen welke 5, 6 of 7 gerechten je wil proeven, fijn! Of er is ook nog een kleine oester-upgrade mogelijk voor bij het aperitief. Gerechten worden vaak aan tafel gebracht door @chef_kubulewski, aangepaste wijnen volgen ietwat haperend (al was dat een klein misverstand). Na aan te geven dat ik niet zo’n fan ben van natuurwijnen, wordt terstond een klassiekere fles opengetrokken voor mij 🥳. De gerechten smaken goed, ik word echt geraakt door @chef_kubulewski’s ode aan zijn Poolse roots met een stukje knolselder met zure opgelegde peer en crosnes, wauw! Een tweede voltreffer is de fantastische chocoladetaart met gezouten karamel en botermelkijs, nu al het dessert van het jaar voor mij! Je merkt het, Soixante is de perfecte opvolger van de culinaire grootheden die deze plek vooraf gingen!

Keywords: #newbistro #zurenborg #diner #openopmaandag #openopdinsdag
Drinks & tapas bij @bar_lounge_francois 🍸🍷🍻
Supergezellige bar vlakbij Te Boelaerpark! Je vindt er classic cocktails, hele lekkere wijntjes, een goede selectie bieren en uiteraard ook mocktails. En niet te vergeten: enkele leuke tapas, zoals o.a. een kaasplankje @kaasaffineursvantricht en zuurdesembrood met dips. Superleuk en loungy interieur!
Daarbovenop zijn er ook nog regelmatig evenementen zoals sunday brunch, fine dining nights en jazz optredens! Zeker de moeite dus om hen te volgen 👉 @bar_lounge_francois 

Keywords: #bar #cocktailbar #wijnbar #borgerhout #openopzondag 

Ik werd uitgenodigd om Bar François te komen ontdekken
🇰🇷 Korean night @chingu.antwerp! In het hart 🇰🇷 Korean night @chingu.antwerp!
In het hartje van het historisch centrum van Antwerpen vind je een nieuw Koreaans restaurant: Chingu. Op de kaart klassiekers zoals bulgogi en teokkbokki, maar toch ook wat nieuwe ontdekkingen voor mij, zoals ‘Dak Galbi’. Een grote bakplaat wordt op een gasvuurtje gezet, Korean ricecakes en gemarineerde kip zwemmen in een pittig-zoet sausje met gochujang en kaas erbovenop. In de ‘rand’ van de bakplaat ook nog een omelet, enoki en kimchi. Terwijl de bakplaat warm  wordt (lees: gloeiend heet), wordt de saus lekker sticky en gooey van de kaas 🤤, comfort food ten top, ideaal voor avontuurlijke gourmet-fans! Ik lees dat dit ‘typische kost’ is voor bij bier of soju, fondke leggen quoi!
Bij elk hoofdgerecht komt ook nog een stoet van 8 bijgerechtjes (bancan), die voor een friszuur verrassend tegengewicht zorgen. En dat allemaal voor €30,5 voor 2 personen 🤯.
Je merkt het, ik ben best enthousiast over deze nieuwe ontdekking, al zijn er ook een paar ‘werkpuntjes’: de drankkaart is echt wel vrij beperkt, met slechts keuze uit 1 witte/rode wijn (die ook niet bepaald om over naar huis te schrijven is 🫤), enkele biertjes (1 Koreaans), soju (zonder veel uitleg) en enkele frisdranken. Het is er ook vrij koud (eens de bakplaat terug weg is 😅), algemeen vrij weinig ‘sfeer’... Yet still, voor die prijs kan je niet te veel verwachten misschien… Toch heel blij dat ik weer wat dieper in de Koreaanse eetcultuur ben kunnen duiken, dus zeker het ontdekken waard!

Keywords: #koreaans #comfortfood #antwerpencentrum #diner #openopzondag
Cheers to the new year! Dat ik uiteraard dit jaar Cheers to the new year! Dat ik uiteraard dit jaar ook de beste en lekkerste adressen van Antwerpen blijf zoeken. En daar doe ik alvast een throwback naar eind vorig jaar bij: cocktails sippen bij @barburbure! Deze bar behoort tot de wereldtop, en dat voel én proef je. We doen ons te goed aan verschillende sours (amaretto, whiskey, pisco,…) maar proberen ook enkele signature cocktails, zoals de Alladin’s treasure en Brother In Law. Stuk voor stuk aanraders! Op woensdag en donderdag tussen 18u en 21u krijg je trouwens ook een gratis pizza bij je cocktails! Om ’t nieuwe jaar goed in te zetten, weet je alvast waar je moet zijn, santé. 

Keywords: #cocktailbar #antwerpenzuid #bar
Meer laden Volg op Instagram
  • Instagram Image
  • Instagram Image
  • Instagram Image
  • Instagram Image
  • Instagram Image
  • Instagram Image

Volg Avocado van de Duivel

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2025 Avocado van de Duivel

Top

    Typ hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk op Esc om te annuleren.