🇰🇷 Korean night @chingu.antwerp!
In het hartje van het historisch centrum van Antwerpen vind je een nieuw Koreaans restaurant: Chingu. Op de kaart klassiekers zoals bulgogi en teokkbokki, maar toch ook wat nieuwe ontdekkingen voor mij, zoals ‘Dak Galbi’. Een grote bakplaat wordt op een gasvuurtje gezet, Korean ricecakes en gemarineerde kip zwemmen in een pittig-zoet sausje met gochujang en kaas erbovenop. In de ‘rand’ van de bakplaat ook nog een omelet, enoki en kimchi. Terwijl de bakplaat warm wordt (lees: gloeiend heet), wordt de saus lekker sticky en gooey van de kaas 🤤, comfort food ten top, ideaal voor avontuurlijke gourmet-fans! Ik lees dat dit ‘typische kost’ is voor bij bier of soju, fondke leggen quoi!

Bij elk hoofdgerecht komt ook nog een stoet van 8 bijgerechtjes (bancan), die voor een friszuur verrassend tegengewicht zorgen. En dat allemaal voor €30,5 voor 2 personen 🤯.
Je merkt het, ik ben best enthousiast over deze nieuwe ontdekking, al zijn er ook een paar ‘werkpuntjes’: de drankkaart is echt wel vrij beperkt, met slechts keuze uit 1 witte/rode wijn (die ook niet bepaald om over naar huis te schrijven is 🫤), enkele biertjes (1 Koreaans), soju (zonder veel uitleg) en enkele frisdranken. Het is er ook vrij koud (eens de bakplaat terug weg is 😅), algemeen vrij weinig ‘sfeer’… Yet still, voor die prijs kan je niet te veel verwachten misschien… Toch heel blij dat ik weer wat dieper in de Koreaanse eetcultuur ben kunnen duiken, dus zeker het ontdekken waard!

Praktische info

Website: https://wwc.resengo.com/chingu-antwerpen

Rating:

Prijsklasse:

Adres: Oude Beurs 54 2000 Antwerpen (centrum)

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.