Archive

Browsing

Nieuw op de St-Paulusplaats: @smudged_antwerp
Het pand waar vroeger (als in héél vroeger) ribbekesrestaurant Amadeus huisde, heeft eindelijk een nieuwe bestemming gevonden: Smudged! Van de peoples van @dogmacocktails: drinks, food en 80’s Italodisco. Klinkt allemaal wel wat hipster, maar dat valt goed mee. Smudged is coooool, maar ook hartelijk! Leuke vibe, originele cocktails en geweldig lekker eten! Ik proefde een ‘txistorra’ worstenbroodje, een hele originele veggie lasagne van spitskool en de meest smudgy Baskische cheese cake. Doe daar die geweldige muziek en origineel interieur (met hier en daar een Lynchiaanse knipoog naar Amadeus), en je hebt garanties voor een fijne avond. 

De vriendschap vieren, dat doe je op bijzondere plaatsen!
Ik trok op “Galentine’s” met bestie Sofie naar @glass_antwerp. Were we in for a treat 🥰! Echt pure verwennerij de hele avond lang! Chef Wouter Van Tichelen haalt duidelijk zijn inspiratie uit de Franse keuken, maar geeft de gerechten een laagje extra sparkle. Luxueus zonder pretentieus te zijn. Nog meer charme door de galante bediening en excellente wijnpairings. Hoogtepunten: coquille met Noordzeekrab, broccoli, umeboshi en ponzusaus én Zeeuwse platte oester met schorseneer, Belotta en sherry. Echt perfect voor een avondje “vieille école” genieten 😉. Bedankt voor deze heerlijke invite @glass_antwerp

Mighty fine dining @restaurantfinefleur!
Ik kreeg de kans om de 5-gangenlunch bij Fine Fleur te gaan proeven, met de beste front row seats in de wereld: van aan de chef’s table, pal in de keuken van het restaurant! Een werkelijk unieke ervaring. De buzze van de keuken, gecombineerd met ultieme verwennerij van hapje tot mignardise 🥰. Ik zeg dat niet vaak, maar álles was zo verfijnd en op smaak, inclusief non-alcoholic pairing. Als ik dan toch een favoriet moet kiezen, was het een bereiding met aubergine, parmezaan en basilicum én het hoofdgerecht met Duroc, barbecuelak en Koreaanse jus. @thomasdiepersloot en team maken er echt een geweldige ervaring van. Dikke aanrader, you’re in for a treat!

Authentieke homemade Turkse kebab
Je neemt een street food klassieker, en maakt daar een heerlijke ambachtelijke versie van… dat doet @ninja.antwerp met kebab, and they nailed it! Zalig gebraden vlees bij houtvuur, vers gebakken flatbread, topdips en slaatjes, het zit allemaal goed! We gingen o.a. voor iskender, een bekend Turks gerecht (maar nieuwe ontdekking voor mij): krokante stukjes brood met fijne lapjes rundsvlees, tomatensaus, yoghurt en gesmolten boter. Héél lekker! Een goeie om met z’n twee te delen. Daarbij ook nog hummus met falafel, baba ganush, yoghurtsaus en sheperd’s salad. En uiteraard flatbread. Allemaal goed op smaak en gebalanceerd. De hype lijkt echt te zijn, want elke avond staan hier mensen aan te schuiven om te komen proeven, ik snap ze! Succes Ninja !
*invited om te komen proeven…

Ge-wel-dige verjaardagstaart van @patisserievanlith voor zoonlief!
Ik wilde al lang eens bestellen bij hen, en dit bleek de ideale gelegenheid te zijn. Je hebt keuze uit verschillende smaken, en kan kiezen voor een letter of getal, in 2 formaten. We gingen voor pâte sucré met vanillecrème, amandelcrème en seizoensfruit. Niet te zoet, maar toch smulden de kindjes er enthousiast van. Dat seizoensfruit was echt top van kwaliteit en heel mooi afgewerkt (die partjes bloedappelsien à vif 👌 verraden écht craftmanship). Dikke aanrader en ook nog eens aan huis geleverd! Hier ga ik nog vaker bestellen ☺️.

Guldenvliesstraat 60, hier wordt Antwerpse horecageschiedenis geschreven!
Na de startplek van @veranda_antwerp en enkele jaren het legendarische Sail & Anchor gehuisd te hebben, strijkt @chef_kubulewski er neer met @soixante.antwerp. Met genoeg herinneringen aan wat er was, maar met ook genoeg subtiele ingrepen in het interieur om zich de plek helemaal eigen te maken, belooft Soixante een nieuwe klassieker in Antwerpen te worden. Er is een vast menu (zo heb ik het liefst!) met 7 gangen, waarvan je zelf kan kiezen welke 5, 6 of 7 gerechten je wil proeven, fijn! Of er is ook nog een kleine oester-upgrade mogelijk voor bij het aperitief. Gerechten worden vaak aan tafel gebracht door @chef_kubulewski, aangepaste wijnen volgen ietwat haperend (al was dat een klein misverstand). Na aan te geven dat ik niet zo’n fan ben van natuurwijnen, wordt terstond een klassiekere fles opengetrokken voor mij 🥳. De gerechten smaken goed, ik word echt geraakt door @chef_kubulewski’s ode aan zijn Poolse roots met een stukje knolselder met zure opgelegde peer en crosnes, wauw! Een tweede voltreffer is de fantastische chocoladetaart met gezouten karamel en botermelkijs, nu al het dessert van het jaar voor mij! Je merkt het, Soixante is de perfecte opvolger van de culinaire grootheden die deze plek vooraf gingen!

Toplunch bij @shuk_antwerp
Het bekende Israelische broodje Sabich in een bowl: krokante aubergine, tahini, een eitje, extra frisse groentjes en amba, mangosaus! En daarbij ook nog een versgebakken kussentje van een pitabroodje én extra pickles on the side. Ook de homemade ‘rimonana’ (limonade met granaatappel en munt) verdient een vermelding. Perfecte lunch for one! Ga je met meer, dan kan je er ook voor kiezen om verschillende mezze te delen, ook een aanrader. Tenslotte wil ik nog graag even de zeer attente bediening vermelden, ze zijn écht zó lief daar! Echt een perfect adreske om even voor om te lopen als ge aan het winkelen zijt!

Cosy lunch bij @le_pristine_cafe_antwerp
Jezelf eens laten verwennen? Awel, dan is Le Pristine Café echt the place to be! Lekker laagdrempelig aan de bar en toch zo zo lekker eten. Ik werd uitgenodigd om te komen proeven van de sfeer tijdens de kerstdagen, én van het uitstekende lunchmenu. Italian Sour cocktail met duindoornbes en grappa en een pizzetta met ansjovis, Taleggio, venkel en eidooier om te starten, een verrassende salade met o.a. butternut en Barilottokaas en zalige garganelli met ragù ondergesneeuwd met truffel als hoofdgerecht. Nog room for dessert? Niet echt 😅, maar laat toch maar komen met de ge-wel-dige dame blanche! Hospitality as it should be, echt!

Cocktails sippen bij @barburbure!
Deze bar behoort tot de wereldtop, en dat voel én proef je. We doen ons te goed aan verschillende sours (amaretto, whiskey, pisco,…) maar proberen ook enkele signature cocktails, zoals de Aladin’s treasure en Brother In Law. Stuk voor stuk aanraders! Op woensdag en donderdag tussen 18u en 21u krijg je trouwens ook een gratis pizza bij je cocktails! Om ’t nieuwe jaar goed in te zetten, weet je alvast waar je moet zijn, santé.

🇰🇷 Korean night @chingu.antwerp!
In het hartje van het historisch centrum van Antwerpen vind je een nieuw Koreaans restaurant: Chingu. Op de kaart klassiekers zoals bulgogi en teokkbokki, maar toch ook wat nieuwe ontdekkingen voor mij, zoals ‘Dak Galbi’. Een grote bakplaat wordt op een gasvuurtje gezet, Korean ricecakes en gemarineerde kip zwemmen in een pittig-zoet sausje met gochujang en kaas erbovenop. In de ‘rand’ van de bakplaat ook nog een omelet, enoki en kimchi. Terwijl de bakplaat warm wordt (lees: gloeiend heet), wordt de saus lekker sticky en gooey van de kaas 🤤, comfort food ten top, ideaal voor avontuurlijke gourmet-fans! Ik lees dat dit ‘typische kost’ is voor bij bier of soju, fondke leggen quoi!