Archive

Browsing

Pinsa’s proeven bij @nova.antwerp pinseria!
Pinsa’s komen uit de Romeinse keuken en houden wat het midden tussen pizza en focaccia. Het deeg wordt op een speciale manier gekneed en rijst heel lang. Het resultaat is een superluchtige én krokante korst. Eerlijk? Een revelatie! Al moeten de toppings ook niet onderdoen: 100% Italiaans en van topkwaliteit. Ik proefde ansjovis, burrata stracciatella, gekonfijte citroenschil en peterseliecrème, zá-lig! Doe daar nog eens hele lekkere Italiaanse wijn bij en een origineel en gezellig interieur en je hebt garantie op een topavond. Aanrader! 🇮🇹

Nieuw aan Te Boelaerpark: Brasserie @bowie_antwerp.
Originele brasseriekeuken, met topproducten en verfijnde afwerking. Ik at limousinkroketjes met picklesmayo en steak tartaar met frietjes, potje goeie mayonaise er meteen bijgegeven. Allemaal kei lekker en goede portie ook. Groentjes moet je wel nog bijbestellen bij je hoofdgerecht, dat zou er wel standaard mogen bijzijn wat mij betreft. Verder hele attente bediening en een za-lig interieur ⚡️⚡️⚡️. Beetje prijzig misschien, maar in ruil krijg je topkwaliteit. Wat een aanwinst weeral voor Deurne Zuid/Boho!

Ein-de-lijk eens langsgeweest bij Yamayu Santatsu op de Ossenmarkt, de Japanse izakaya die daar al sinds 1988 is.
Hun specialiteit is sushi, maar toch staat er ook nog iets heel bijzonder op het menu, waarvoor @asian_supper_in_antwerp en ik specifiek kwamen: ‘yosenabe’, Japanse hotpot met vis op basis van dashi. Het is een echte beleving, maar je doet het toch vooral voor die diepe, intense umamismaak 💥, zo’n bommetje 🤤. Als je een menu’tje neemt, krijg je ook nog enkele hapjes op voorhand en een ijsje achteraf. Deze komt in mijn mapje met meest fantastische culinaire ervaringen! En ik ga zeker nog eens terug, want ze hebben ook mooie lunchdeals en ze staan ook bekend voor hun goede sushi.

Na 36 jaar is Yamayu Santatsu ondertussen gesloten, de eigenaars gingen op pensioen en keerden terug naar Japan. Ik laat dit bericht staan als ode aan dit iconisch restaurant dat jarenlang in Antwerpen was. Arigato Gozaimas!

Ik zit op een goed Japans tripke (in Antwerpen welteverstaan ☺️), ditmaal ging ik naar @minato.antwerpen.
Een Japans restaurant dat al sinds 2005 op de Vlaamse Kaai zit. Super verfijnd en authentiek, met vele kleinere gerechtjes die ideaal zijn om te delen. En de sashimi is zó freaking good! Nog enkele aanraders: Wakame met tosazu-dressing, gebakken champignons (close to perfection!), agedashi tofu, gyoza, kokado (inktvis) en mochi-ijs. Ik wil zeker nog eens terug om de grotere gerechten te proeven, ik raad je aan om dat zeker ook eens te doen. Met dank aan @asian_supper_in_antwerp voor deze verjaardagstraktatie 🥰. ごちそうさまでした

@plump.antwerp where burgerculture meets foodsharing (en wijntjes).
Streetfoodsharing of zoiets? Fijne combo! Al is het een uitdaging om je niet te laten gaan met de starters, kwestie van nog een plekje vrij te houden voor die geweldige smashed burgers. En een dessertje. You get my dilemma… Oplossing: ga met een groepje om heel de kaart te kunnen proeven. Enkele aanraders: pork shoulder rilettes, plumpy tomatoes, Oaklahoma style dubbele patty met aged cheddar burger en softshell crab burger. En hou nog een plekje vrij voor een dessertje met Milad ice cream. Dikke aanrader dus, en tegenwoordig ook open voor lunch op vrijdag, zaterdag en zondag.

Opnieuw bij @cobra.antwerp!
Blijft een geweldige plek, zeker op het terras in de najaarszon. Ik deelde met @elidesc ceviche van zeebaars met duindoornbes (een keertje echt de besjes, en niet een crèmeke, nice!), noordzeegarnalen met knolselder en XO-saus (ook the real deal) en croquetas met pickles. Allemaal top!
In de tweede ronde gingen we voor fideua met langoustines en chorizo met een frisse venkelsalade erbij. Verrry nice! Ook een speciale vermelding voor de drinks: de Palomita was lekker smokey en toch fris en complex als apero, de Petit Chablis hield goed stand bij de bold flavours van het hoofdgerecht. Wederom genoten! Nu al een klassieker in Antwerpen.

Nieuw in town: @almalibretruck!
Een supergezellige taqueria/bar op’t Zuid! Taco’s, maar ook burrito’s en tortas, gecombineerd met originele cocktails. Ik mocht gaan voorproeven en ben alvast zéér enthousiast! Enkele aanraders: nachos alma libre, taquito cochonita pibil en chicken tinga en de cocktails die erbij gepaird worden, zoals de Star Struck met ancho likeur, ananas, chocolade bitters en steranijs.
Het is in eerste instantie een take away concept, maar er zijn ook enkele plaatsjes om te zitten (of aan de toog te hangen) + in de zomer zal er een terras zijn. Veel succes voor deze leuke, kleurrijke zaak!

Nieuw concept bij Mico & Jon
Het was al even geleden dat ik bij @mico_and_jon was, en zeker de moeite om terug te keren. Het concept is veranderd: voortaan een vast menu, en wie Mico en Jon kent, weet dat je in goede handen bent! In vier gangen (+ hapje) word je ondergedompeld in de verfijnde Kantonese keuken van dit leuke koppel. Veel seizoensproducten en originele bereidingen, altijd prachtig en attent gepresenteerd door Mico. De sake pairings bij de gerechten zijn de kers op de taart! Wat fijn dat restaurantondernemers durven veranderen van concept, voelt aan alsof er weer een nieuw, fijn adres bij is in Antwerpen!

Mijn favoriete vegan restaurant in Antwerpen? Dat moet @humm_antwerp wel zijn!
Zalige Midden-Oosterse gerechten, super kleurrijk gebracht en steeds geweldig op smaak! Het type eten waarvan je niet eens doorhebt dat je geen dierlijke producten aan’t eten bent. En uiteraard is de hummus zelf niet normaal creamy en lekker!
En ook nog een woordje voor de drankjes: ditmaal ging het hele gezelschap non-alcoholisch en dat smaakte allemaal heel goed (complimenten voor de ice tea en kombucha). Top(lunch)plek, en als je er niet genoeg van krijgt, zeker ook eens bij de deli ernaast binnenspringen!

Antwerp Chinatown classic: de handpulled noodles van bij Bai Wei!
Geserveerd in een goeie bouillon en met crispy chicken als side. Zalig comfort food 👌. Je gaat er trouwens niet voor de übergezellige atmosfeer, maar de live-view op de noedels die voor je neus ‘getrokken’ worden, maken véél goed 😍. Het krokante varkensvlees met zoetzure saus is ook een heel goed instapgerechtje (voor de man 😏), en dan zijn er nog een 80-tal gerechten die je kan proberen, zoals Chinese hotpot!