Duurzame roodbaars, op Thaise wijze klaargemaakt, maar ook met witte asperges. Een zalige combinatie!
- 300 gr MSC-gecertifieerd roodbaarshaasje
- 500 gr witte asperges
- 400 ml kokosmelk
- 100 gr spinazie
- 1 limoen
- 1 bosje koriander
- 1 el vissaus
- 2 kaffir-limoenblaadjes
- 2 stengels citroengras
- dille-olie (optioneel)
- peper en zout
Schenk de kokosmelk in een diepe pan of kookpot. Voeg de gekneusde stengels citroengras en de kaffir-limoenblaadjes toe. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
Schil ondertussen de witte asperges en snij ze in schuine plakjes. Hou de kopjes heel. Voeg ze toe aan de kokosmelk. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Snij de roodbaars in gelijke blokjes en voeg toe aan de kokosmelk. Laat opnieuw 5 minuten pruttelen.
Pluk ondertussen de blaadjes koriander. Snij de helft van de limoen in partjes. Proef en breng op smaak met vissaus (begin met niet te veel, kan sterk afsmaken!), limoensap, peper en zout.
Voeg de spinazie toe en roer voorzichtig om tot de spinazie geslonken is. Serveer in diepe borden, en werk af met blaadjes koriander, dille-olie en geef er een partje limoen bij.