Schil de bloedappelsienen met een mes, zodat alle witte velletjes rondom weg zijn ('peler à vif'). Doet dit boven een kommetje, zodat je het vocht opvangt voor de dressing. Halveer de bloedappelsienen en snij in halve maantjes.
Schik de jonge spinazie op borden (of een grote schaal). Leg hierop de appelsienpartjes.
Pel de avocado en snij in partjes. Besprenkel met wat citroensap. Snij lange linten van de komkommer. Leg bij de salade. Hak de pistaches grof.
Snij het zuurdesembrood in blokjes en bak krokant in olijfolie. Kruid royaal met peper en zout.
Maak de dressing. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit, bij het sap van de bloedappelsien. Meng er de ponzu en ahornsiroop door. Roer er nu de extra vierge olijfolie door. Proef en kruid af met peper en zout.
Scheur de burrata in stukjes en leg bij de salade. Druppel er ongeveer de helft van de dressing bij. Leg er de broodcroutons bij en strooi er de pistaches over. Serveer de salade met de rest van de dressing. Enjoy!