Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Of je kan de zoete aardappel frietjes ook in de Airfryer bakken.
Snij de zoete aardappel in frieten. Schik op de bakplaat, kruid met kipkruiden, peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Hussel goed door elkaar en verspreid over de bakplaat. Zet 15 min. in de oven of 7 min. in de Airfryer op 200 ºC.
Gepekelde sjalot en chili: snij de sjalot en chilipeper in ringen. Breng water aan de kook. Doe de sjalot en chili in een kom en schenk er het hete water bij. Laat 3 minuten trekken en giet dan het water af. Meng de witte wijnazijn met de suiker, peper en zout. Schenk dit over de sjalot en chili. Laat trekken.
Snijd de avocado in plakjes en besprenkel met wat limoensap. Verkruimel de feta. Snij de lente-ui in ringen. Pluk de blaadjes van de takjes koriander. Pluk de blaadjes van de stengels van de boerenkool.
Schep de zoete aardappel om, voeg de boerenkool toe en besprenkel eventueel met extra olijfolie. Zet opnieuw 10 min. in de oven of 7 min. in de Airfryer.
Dressing: meng alle ingrediënten. Proef en voeg eventueel nog wat extra sweet chili en/of sriracha naar smaak toe. Doe eventueel in een spuitflesje.
Haal de zoete aardappelfrietjes en boerenkool uit de oven en schep in een schaal. Schik de avocado, feta, gepekelde sjalot en chili, gefrituurde uitjes, lente-ui en koriander erbovenop. Drizzle de dressing erover. Smakelijk!