Ga terug
–+ servings

Kimcheese - croque met kaas en kimchi

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
Maak eens een croque met kaas en kimchi, wat een zalige combinatie! Ik serveer er ook nog een Koreaans komkommerslaatje bij

Ingrediënten

Kimchi

  • 1 kleine Chinese kool
  • 4 lente-uitjes (enkel het groen)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kl gember (geraspt)
  • 1 el vissaus
  • 1 kl suiker
  • 2 kl zout
  • 3 kl gochugaru
  • 2 el gochujang

Koreaans komkommerslaatje

  • 1 komkommer
  • 10 gr bieslook
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 el suiker
  • 1 el gochugaru
  • 1 el gochujang
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 kl knoflook (gehakt)
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el sesamolie

Croque

  • 4 dikke sneden zuurdesembrood
  • 4 el kimchi
  • 4 plakjes oude kaas
  • boter

Instructies 

Kimchi (maak 5 dagen op voorhand!)

  • Snij de Chinese kool in reepjes. Bestrooi met het zout, schep goed om en laat 30 min. intrekken.
  • Snij de lente ui in ringen, pers de knoflook, rasp de gember. Doe in een kom, samen met de vissaus, gochugaru, gochujang en suiker. Meng goed.
  • Dep de kool droog met keukenpapier. Meng met de kruidenpasta en doe in een bokaal, duw de kool goed onder (je moet ervoor zorgen dat die onderstaat, zoniet, maak nog wat extra kruidenpasta bij). Zet minstens 5 dagen op een koele, donkere plek. Doe de bokaal dagelijks open om gassen te laten ontsnappen. Proef na een 5-tal dagen, als je tevreden bent over de smaak, kan je de pot in de koelkast bewaren.

Koreaanse komkommersla

  • Snij de komkommer in balkjes van 3 cm. Verwijder de zaadlijsten. Snij de rode ui in hele fijne halve ringen. Snij het bieslook in stukjes van 3 cm.
  • Maak de saus: meng suiker, gochugaru, gochujang, rijstazijn, sojasaus en knoflook en giet over de komkommer, ui en bieslook. Schep om. Voeg de sesamolie en sesamzaadjes toe en meng goed. Laat min. 30 minuten rusten.

Croque

  • Maak de croques: leg op elk sneetje een plakje kaas en schep daarop de kimchi en leg de sneden brood op mekaar.
  • Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de croques 3-4 min. per kant, tot het brood mooi goudbruin kleurt en de kaas begint te smelten.
  • Tip: Als je een panini-grill gebruikt, bestrijk de buitenkant van de croques dan met boter.

Afwerking

  • Snij de croques in twee en serveer met het komkommerslaatje en eventueel extra kimchi. Smakelijk!
Gang: lunch, Voorgerecht
Keuken: Koreaans
Trefwoord: croque, kimchi, vegetarisch, veggie