Ga terug
–+ servings

Pompoensoep met gember, sinaasappel en huacatay-olie

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Een verrassende variatie op de klassieke pompoensoep!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gr gember
  • 800 gr pompoen (naar keuze)
  • 1 liter groentebouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

Huacatay-olie

  • 50 gr huacatay
  • 200 ml druivenpitolie

Afwerking

  • blaadjes van Oost-Indische kers
  • 2 sinaasappels

Instructies 

  • Snij de ui en knoflook grof. Snij de pompoen in blokjes (ik schil die niet, gewoon goed afwassen). Schil en rasp de gember.
  • Verhit wat olie in een kookpot en voeg ui, knoflook en gember toe. Laat enkele minuten stoven. Voeg dan de pompoenblokjes toe. Laat nog enkele minuten stoven.
  • Schenk de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.

Voor de huacatay-olie

  • Pluk de blaadjes van de takjes. Breng een pot water aan de kook en blancheer de huacatay 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Doe de geblancheerde huacatay en druivenpitolie in een mixer type Thermomix (ik heb een Magimix) en laat 15 minuten mixen op een temperatuur van 70 graden. Heb je geen Thermomix? Doe dan in een steelpannetje en controleer de temperatuur, laat een 15-tal minuten trekken en mix dan.
  • Zeef de olie door een neteldoek of koffiefilter. Bewaar de olie in de koelkast.

Afwerking soep

  • Kruid de soep en mix goed door met een staafmixer. Pers de sinaasappels en schenk het sap bij de soep. Serveer de soep met de huacatay-olie en blaadjes Oost-Indische kers.
Gang: lunch, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: herfst, huacatay, noedelsoep, oogst, Pakt, pompoen, pompoenseizoen