Een verrassende variatie op de klassieke pompoensoep!
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 30 gr gember
- 800 gr pompoen (naar keuze)
- 1 liter groentebouillon
- olijfolie
- peper en zout
Huacatay-olie
- 50 gr huacatay
- 200 ml druivenpitolie
Afwerking
- blaadjes van Oost-Indische kers
- 2 sinaasappels
Snij de ui en knoflook grof. Snij de pompoen in blokjes (ik schil die niet, gewoon goed afwassen). Schil en rasp de gember.
Verhit wat olie in een kookpot en voeg ui, knoflook en gember toe. Laat enkele minuten stoven. Voeg dan de pompoenblokjes toe. Laat nog enkele minuten stoven.
Schenk de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.
Voor de huacatay-olie
Pluk de blaadjes van de takjes. Breng een pot water aan de kook en blancheer de huacatay 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
Doe de geblancheerde huacatay en druivenpitolie in een mixer type Thermomix (ik heb een Magimix) en laat 15 minuten mixen op een temperatuur van 70 graden. Heb je geen Thermomix? Doe dan in een steelpannetje en controleer de temperatuur, laat een 15-tal minuten trekken en mix dan.
Zeef de olie door een neteldoek of koffiefilter. Bewaar de olie in de koelkast.