Kook de rijst. Ik gebruik een rijstkoker, een gerief om in huis te hebben. Maar je kan ook gewoon de instructies op de verpakking volgen. Was wel zeker je rijst!
Pel de teentjes knoflook. Hak de chili's grof. Als je het niet te pittig wilt, verwijder dan eerst de zaadjes en zaadlijsten. Snij de ui fijn. Snij de paprika fijn (op de boontjes in stukjes). Pluk de blaadjes Thaise basilicum van de takjes.
Doe de knoflook en chilipeper in een vijzel en stamp tot een grove pasta.
Maak de prik nam pla: pers het limoensap uit, rasp de knoflook met een microplane rasp, snij de chili's in ringetjes. Doe alles samen in een kommetje en voeg de vissaus toe. Proef of je het lekker vindt en voeg eventueel wat extra van de ingrediënten toe.
Woksaus: meng de ingrediënten voor de woksaus in een kommetje.
Paksoi: als je er extra groenten bij wilt: snij de paksoi in reepjes. Rasp de knoflook en gember.
Klaar om te wokken! Verhit wat arachideolie in een wok of brede pan en voeg de chili-knoflookpasta toe. Als alles goed begint te geuren, voeg de kip toe. Roerbak 3 minuten.
Voeg dan de ui en paprika (of boontjes) toe. Roerbak nog 3 minuten. Voeg dan de woksaus toe. Wok opnieuw 3 minuten.
Verhit ondertussen een extra pan met olie en voeg de knoflook en gember toe. Voeg de paksoi toe. Voeg het water toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en voeg dan de oestersaus toe en wok nog 2 minuten.
Bak spiegeleitjes in een pan met veel olie, tot de randen mooi goudbruin kleuren.
Meng de blaadjes Thaise basilicum door de gewokte kip en laat slinken.
Serveer de rijst met de pad krapao en het spiegelei. Lepel er wat prik nam pla over en serveer de gewokte paksoi er apart bij.