Ga terug
+ servings

Chili con carne sin bonen

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 dikke teen look
  • 1 grote wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 rode paprika
  • 1 goede theelepel cayennepeper of pili-pili (laat je disgenoten maar eens zweten)
  • olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 blikje kikkererwten (afgegoten)
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 400 g rundsgehakt
  • 1 avocado
  • 1 sjalotje
  • zure room
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • basmatirijst
  • bloemtortilla's (als je het feest volledig wilt maken)

Instructies 

  • Neem uw tijd, want het duurt wel even:
    Snij alle groenten (behalve avocado, tomaat en sjalot) fijn, en stoof aan in olijfolie. Doe hierop de kruiden, en ook peper en zout. Laat de groenten mooi zacht stoven zonder dat ze aanbranden.
  • Doe er dan het blik tomaten en kikkererwten bij. Alsook het vlees, dat je in kleine stukjes duwt met een houten lepel (mijn favoriet deel van het recept). Leng aan met water zodat de tomatensaus een beetje lopender wordt. Laat dit ruim een uur pruttelen.
  • Maak ondertussen een salsa door de tomaat, avocado en het sjalotje in kleine stukjes te snijden. Snij wat koriander fijn, en meng alles onder mekaar. Werk af met wat limoenrasp en -sap.
  • Je kan zelf ook nog tacochips maken, maar het is wel wat zondig, en daarom natuurlijk overheerlijk! Snij hiervoor bloemtortilla’s in mooie puntjes. Warm wat arachide-olie op in bijv. de wok en frituur de tortilla’s met 4 tegelijk. Ze hebben maar maximum een minuutje nodig aan elke kant. Leg een goed fondke keukenpapier klaar, en laat ze hierop uitdruipen. Kruid ook meteen met wat zout en peper, of van Mexicaanse kruiden uit zo’n kruidenmolentje.
  • Kook de rijst gaar en dien alles samen op en laat er een lepel zure room over smelten. Que aproveche!