Ga terug
–+ servings

Tataki van kalfshaasje met een pittige witloofsalade en krokante aardappelstukjes

Porties 4 personen
feestelijk hapje of voorgerecht

Ingrediënten

  • 200 g kalfshaasje
  • 2 aardappelen (bloemig)
  • 1 stronk witloof
  • 2 eetlepels mayonnaise
  • 2 takjes dragon
  • Azijn
  • Mosterd
  • Peper
  • Zout
  • Grof zout
  • Boter
  • Olijfolie

Instructies 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de boter smelten in een pan. Kruid het kalfsvlees en bak het aan alle kanten bruin in de boter. Plaats het vlees op een bord in de vriezer.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook gaar in 18 minuten. Giet af, brokkel de aardappelen fijn en bak ze bruin in boter. Schep in een ovenschotel en laat verder krokant worden in de oven.
  • Pluk de blaadjes dragon van de takjes en hak fijn.
  • Meng de gehakte dragon door de mayonnaise en breng op smaak met wat azijn, mosterd, peper en zout.
  • Snijd het witloof doormidden en verwijder de harde kern. Snij schuin in zo fijn mogelijke reepjes. Meng het witloof in een kom met olijfolie, peper en zout.
  • Haal het vlees uit de vriezer en snijd in mooie dunne schelletjes.
  • Schep een deel van de bearnaise-mayonaise op het bord. Verdeel hierop het vlees willekeurig en ongelijk. Werk af met een hoopje van het witloof. Strooi er tenslotte de verkruimelde krokante aardappel over en serveer.
Auteur: Caroline
Gang: hapje, Voorgerecht