Ga terug
–+ servings

Zomerse aperoplank met whipped feta

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Hoe maak je een zomerse aperoplank? Ik toon je hoe!

Equipment

  • 1 grote houten plank

Ingrediënten

Voor de whipped feta

  • 100 gr feta
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 10 gr dille
  • 10 gr basilicum
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • zwarte peper

Voor de aperoplank

  • 1 potje artisjoktapenade
  • 1 potje veenbessenconfijt met tijm
  • 1 dikke plak Westmalle trappistenkaas
  • 1 potje Partymix van blokjes gouda en cheddar
  • 80 gr venkelsalami
  • 1 sinaasappel, in plakjes
  • 1 takje groene druiven
  • 5 kumquats
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje physalis
  • crackers of grissini
  • groentechips
  • handvol cashewnoten van The Nutty Farmer
  • 1 bakje eetbare bloemen
  • takjes verse kruiden

Instructies 

Whipped feta

  • Verbrokkel de feta in een keukenrobot. Schep er de yoghurt bij. Voeg het basilicum en de dille toe (hou een takje apart). Kruid met peper. Mix tot een egale, opgeklopte massa.

Aperoplank

  • Doe de whipped feta, artisjoktapenade en veenbessenconfijt in kleine kommetjes. Verdeel over de plank.
  • Schik de kaas en salami op de plank, voeg crackers en chips toe, vul aan met fruit, noten en extra'tjes. Zorg ervoor dat de plank goed vol ligt. Werk af met verse kruiden en eetbare bloemetjes. Serveer meteen!
Gang: aperitief, apero
Keuken: Belgisch
Trefwoord: aperitief, apero, aperoplank, borrelplank, charcuterie, charcuterieboard, kaasplank, Rayon, rayon.be