Een heerlijke herfstige salade met geroosterde bietjes in verschillende kleuren, pruimen, krokante walnoten, zachte blauwe kaas en een frisse limoendressing. Een heerlijke, kleurrijke lunch voor op een druilerige dag.
- 100 gr babyleaf sla
- 2 rode bieten
- 2 Chioggia bieten
- 2 gele bieten
- 3 blauwe pruimen
- 40 gr walnoten
- 50 gr Gorgonzola Cucciaio schimmelkaas
- 2 el arachideolie
- 2 el milde olijfolie extra vierge bio
- 2 el aceto balsamico bio
- 0.5 limoen
- 1 schaaltje eetbare viooltjes
- zwarte peper
- zout
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de bieten en snij ze in 8 partjes. Verspreid ze op het bakpapier. Besprenkel met 2 el arachideolie en 1 el aceto balsamico. Kruid met peper en zout. Schep goed om. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak de dressing: Doe 2 el extra vierge olijfolie met 1 el aceto balsamico. Was en rasp de schil van de limoen. Kruid met peper en zout. Meng goed.
Halveer de pruimen, verwijder de pit en snij in partjes.
Haal de geroosterde bieten uit de oven, schep om en leg er de walnoten bij. Zet nog 5 minuten in de oven.
Schik de babyleaf salade op een grote schaal (of aparte bordjes). Schep er de geroosterde bieten en walnoten bij. Schik er de pruimen bij. Besprenkel met de dressing. Schep er de blauwe kaas bij en werk af met eetbare viooltjes.