Een pikante dip met gegrilde paprika, feta en afgebrand zoals een crème brûlée. De combinatie van het zoute van de feta, de pittigheid en dan die lichte karamelsmaak is hemels!
vuurvaste schaaltjes
gasbrander
- 200 gr peynir (imitatie-feta)
- 3 puntpaprika's
- 1 kl harissa
- 1 el suiker
- dipstokjes of toastjes (ik gebruikte rozemarijn-toastjes)
Verwarm de grill van de oven voor. Leg de puntpaprika's op een rooster en grill ze. Dit gaat sneller dan bij een 'gewone' paprika. Reken op 10-15 minuten. Keer ze halfweg om.
Laat de gegrilde paprika's even afkoelen en verwijder de zaadjes en schil.
Verbrokkel de feta in een keukenrobot. Voeg de gegrilde paprika en harissa toe. Mix tot een egale massa.
Schep over in vuurvaste schaaltjes en dek af met aluminiumfolie. Zet minstens 1 uur in de koeling.
Strooi een laagje suiker over de crème. Brand af met een brandertje en serveer met dipstokjes.