Heerlijk als ontbijt, brunch of lunch, deze courgette-kaaswafels! Het deeg is zo klaar, en de wafels zelf hebben ook maar enkele minuutjes nodig om te bakken. Werk af met gerookte zalm, dille, zure room en avocado. Heerlijk!
- 1/2 courgette (175 gram)
- 50 gr geraspte kaas
- 1/2 citroen (biologisch)
- 2 eieren
- 75 gr bloem
- 2 el plantaardige olie (+ extra om je wafelijzer in te vetten)
- zwarte peper en zout
Afwerking
- 100 gr gerookte zalm
- 75 ml zure room
- 1 avocado
- 3 takjes dille
- enkele blaadjes rucola
Rasp de courgette met een grove rasp en doe in een kom. Rasp de zeste van de citroen. Doe samen in een kom en voeg de eieren, kaas, bloem en olie toe. Meng goed en kruid zeer royaal met peper en zout.
Verhit je wafelijzer, bestrijk met wat olie (ik gebruik zo'n olie-spuitbus, handig!). Schep een hoopje van het beslag in het wafelijzer. Bak ongeveer 3 minuten per wafel, tot het deeg mooi goudgeel kleurt.
Snij ondertussen de avocado in plakjes, besprenkel met wat citroensap. Pluk de dille van de takjes.
Serveer de wafels met een schepje zure room, plakjes avocado, een plakje gerookte zalm en dille. Smakelijk!