Ga terug

Gebakken rijst met paksoi, scampi’s en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 1/2 paksoi, grof gehakt
  • 4 wortelen, in staafjes gesneden
  • 2 ajuinen, fijngesneden
  • look
  • gepelde scampi’s, overlangs doorgesneden
  • sesamzaadjes
  • Chinees 5-kruidenpoeder
  • 2 eieren
  • Satékruiden
  • Arachide-olie
  • gekookte (basmati)rijst
  • sojasaus
  • vissaus
  • 2 à 3 plakjes gerookte zalm
  • garnering: lente-ui, koriander, gebakken uitjes (ook wel gekend als Bicky-uitjes)

Instructies 

  • Kruid de scampi’s met wat Chinees 5-kruidenpoeder en satékruiden. Bak ze kort in wat arachide-olie in de wok en pers er ook een teentje look over.
  • Schep de scampi’s uit de wok, doe er nog wat olie in en roerbak de groenten. Ik gebruik twee eetstokjes om alles goed om te roeren. Doe er wat sesamzaadjes bij en laat meebakken.
  • Als de groenten glazig beginnen te kleuren, doe er een goede geut sojasaus bij en een kleine geut vissaus en dan ook de gekookte rijst. Als de rijst wat meegebakken heeft, breek je er de twee eieren over, en blijf je goed roeren met de eetstokjes. Als de rijst aan mekaar kleeft door de eieren, is’t klaar!
  • Schep de gebakken rijst in een kom, en doe er wat scampi’s, gerookte zalmsnippers, koriander, lente-ui en gebakken uitjes over.
Auteur: Caroline