Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet je bakvorm wat in en schik er het bakpapier in, zet vast met clips.
Laat de boter smelten in een steelpannetje, tot hij begint bruin te kleuren. Je zal een lichte hazelnootgeur ruiken. De melkwei deeltjes zullen ook donker kleuren. Let op dat ze niet verbranden, maar zorg ervoor dat je ze zeker van de bodem schraapt, als je de boter straks bij het beslag doet, ze geven extra veel smaak! Laat de boter afkoelen.
Plet 1 banaan (100 gr) in een mengkom en voeg de zure room, lichtbruine suiker, het ei, de vanille en de miso toe. Meng goed.
Voeg nu de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng. Schenk er de gebruinde boter bij en meng tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de bakvorm. Snij de andere banaan in twee en schik bovenop het beslag. Overstrooi met rietsuiker. Zet 35-40 in de voorverwarmde oven.
Test met een breipriem of de cake gaar is. Haal uit de bakvorm en laat afkoelen. Snij in plakjes en serveer.