Ga terug
–+ servings

Caesar salade met gerookte forel, pastinaak en parmezaankrokantjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Porties 1 persoon
Een snelle, winterse lunchsalade voor 1 persoon. In een kwartiertje klaar!

Ingrediënten

  • 1/2 Romeinse salade
  • 1 kleine pastinaak
  • 2 takjes boerenkool
  • 75 gr gerookte forel
  • 1 boterham
  • olijfolie
  • 20 gr parmezaan
  • peper en zout

Caesardressing

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1/4 kl ansjovispasta
  • 1/4 kl lookpoeder
  • 20 gr parmezaan
  • 1/2 limoen
  • peper en zout

Instructies 

  • Schil de pastinaak. Snij in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de takken boerenkool. Snij de boterham in vierkantjes. Verhit een grote antikleefpan met wat olijfolie. Voeg de pastinaak en boerenkool toe en laat bakken. Schep om de paar minuten om. Voeg de laatste 5 minuten de broodkorstjes toe.
  • Maak de caesardressing: meng de yoghurt met de ansjovispuree, lookpoeder, geraspte parmezaan, sap van de limoen en peper en zout.
  • Maak de blaadjes los van de Romeinse sla en snij in repen. Doe in een kom en schep er 3/4de van de dressing bij. Schep om. Breek de gerookte forel in stukjes en leg bij de salade.
  • Rasp de parmezaan over de pan en laat even gratineren.
  • Schik de pastinaak, boerenkool en croutons bovenop de salade. Dresseer met de rest van de dressing en klaar!
Gang: lunch
Keuken: Belgisch
Trefwoord: boerenkool, Caesar salad, caesar salade, gerookte forel, maaltijdsalade, pastinaak