Ga terug
+ servings

Geroosterde bloemkool met mangochutney

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
1 uur
Porties 2 personen
Een lekkere lunch of origineel Indisch geïnspireerd bijgerecht. Deze geroosterde bloemkool met mangochutney is werkelijk zalig lekker!

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 4 el mangochutney
  • 2 el cashewnoten
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 1 sjalot
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Instructies 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de bloemkool in roosjes. Schik op een bakplaat of een ondiepe ovenschaal en besprenkel met olijfolie (ik heb zo'n handige spray) en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui in lange reepjes. Breng wat water aan de kook. Doe de sjalot in een kommetje en schenk er kokend water over. Laat een tweetal minuten trekken en giet het water dan weer af. Meng de wittewijnazijn met de suiker en een snufje zout en giet over de sjalot. Laat trekken.
  • Haal de bloemkool uit de oven en meng er 3 eetlepels mangochutney door. Zet opnieuw 30 minuten in de oven.
  • Snij de lente-ui in ringen.
  • Rooster de cashewnoten in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te verkleuren. Schep uit de pan en hou apart .
  • Snij de uiteinden van de prinsessenboontjes. Kook ze een 7-tal minuten en giet af.
  • Meng de rest van de mango chutney door de bloemkool. Zet de ovenschotel nog kort onder de grill van je oven. Verdeel er de boontjes, lente-ui, cashewnoten en gepekelde sjalot over en serveer. Smakelijk!
Auteur: Caroline
Gang: bijgerecht, lunch, Voorgerecht
Keuken: Indisch
Trefwoord: bloemkool, mangochutney