Ga terug

Kaassoesjes met frisse room en kaviaar

Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 6 personen
Een feestelijk hapjes met Royal Belgian Caviar

Materiaal

  • 2 spuitzakken

Ingredi├źnten

  • 250 ml melk
  • 110 gr boter
  • 130 gr bloem
  • 4 eieren
  • 120 gr parmezaan (versgeraspt)
  • 100 ml room (40%)
  • 1/2 citroen (biologisch)
  • busseltje bieslook
  • 50 gr Royal Belgian Caviar
  • peper en zout

Instructies 

  • Doe de melk en boter in een kookpot en breng aan de kook. Roer goed met een garde, zodat de boter smelt. Als de melk kookt, haal meteen van het vuur. Voeg in 1 keer de bloem toe. Meng goed met een spatel, tot er zich een bal vormt. Laat nu 10 minuten rusten, zodat het deeg kan afkoelen.
  • Breek de eieren in een kom en klop los.
  • Meng de geklutste eieren in 3 keer door het deeg. Meng telkens goed met een spatel, tot het ei goed is opgenomen in het deeg.
  • Meng er nu de parmezaan door en kruid royaal met peper en een klein beetje zout. Doe het deeg in een spuitzak.┬á
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Spuit toefjes op de bakplaat, met enkele centimeters afstand ertussen. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak de room: klop de room op. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de bieslook in ringetjes. Meng de room met de bieslook en citroenzeste. Kruid met peper en zout en voeg naar smaak citroensap toe. Doe ook in een spuitzakje.
  • Haal de soesjes uit de oven en laat ze afkoelen. Spuit er een toefje van de room op. Werk af met een schepje kaviaar en serveer.
Auteur: Caroline
Gang: apero, hapje
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: Belgisch, feestdagen, hapje, kaviaar, kerst, kerstmis, Royal Belgian Caviar